Как да проверим, къде ще гласуваме?

0

Четири алтернативни начина за справка за номера на избирателната секция и мястото на гласуване за предсрочните парламентарни избори на 2-и април тази година е осигурила Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ /ГД „ГРАО“/.

Всеки български гражданин може да провери адреса на избирателната си секция по един от следните начини: през Интернет на адрес http://www.grao.bg/elections/, чрез SMS, както и посредством стационарен и мобилен телефон, а също и на място в съответната Община. За Русе това може да се случи в Зала 1 на Областната администрация. Ако се използва услугата чрез SMS, той трябва да бъде изпратен на номер 18429. Номерът 18429 е единен и за трите мобилни оператора (А1, Йетел и Виваком). Цената на SMS-а e 25 стотинки без ДДС. В текста на съобщението се изписват единствено десетте цифри на ЕГН. Системата връща SMS с номера и адреса на избирателната секция за въведения единен граждански номер. При използване на стационарен или мобилен телефон, трябва да се набере следния номер, който е безплатен за цялата страна: 0800 1 4726 („0800 1 GRAO“).

Припомняме, че избирателите могат да подадат електронно заявление за гласуване по настоящ адрес, ако населеното място на настоящия им адрес е различно от населеното място на постоянния им адрес чрез страницата https://regna.grao.bg/ и чрез съответната Община. Избирателите, подали заявление за гласуване по настоящ адрес до 18.03.2023 година включително, могат да направят справка за адреса на избирателната секция в данните от окончателните избирателни списъци за гласуване след 22.03.2023 г.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук