Как хранителните добавки ни помагат да сме здрави?

0

Хората, които държат на своето здраве и добра кондиция, правят много и различни неща, за да се чувстват добре. Обръщат специално внимание на своето меню, като включват достатъчно пълнозърнести храни, протеини, плодове, зеленчуци и други. Освен това към рутината си бихте могли да прибавите и натурални хранителни добавки, които оказват положителен ефект върху много от системите в човешкото тяло. Ако обърнем внимание на доказаната с времето цейлонска канела капсули, ще останете впечатлени колко полезна е тя за организма. Днес ще разгледаме какъв е ефектът от употребата на подобна хранителна добавка.

Какво не знаем за канеленото дърво?

То произлиза от Шри Ланка (Цейлон) и означава „ароматно растение“. Както знаете оригиналната цейлонска канела представлява леко навита пръчица. В превод от италиански името означава малка тръбичка, което описва много добре вида на тази подправка. Приложенията ѝ са много разнообразни, защото е позната в различните култури през годините и нейните ползи са били доказани от хората.

В древен Египет цейлонската канела е използвана и при балсамиране. Цената ѝ в този период е наистина висока, а в Римската империя 350 г е струвала 5 кг сребро. В момента цейлонската канела е на второ място по популярност като подправка в целия свят. Макар през годините за нея да са се водили войни след време хората разбират, че дървото може да вирее и на други места. Благодарение на това монополът при производството на цейлонска канела отпада.

Има съществена разлика между оригиналната и тази от Китай. Основно това е съдържанието на кумарин в двете разновидности на подправката. Големите количества от това вещество имат токсичен ефект. Специалистите препоръчват да употребявате само цейлонска канела, в която кумаринът е съвсем минимално количество.

За какво е полезна цейлонската канела на капсули?

Няма да се изненадате, че тази хубава и ароматна подправка има и много ползи свързани със здравето на човека. В днешно време може да се възползвате от нейния положителен ефект под формата на капсули. В тях тя е в по-концентрирана форма. По този начин организмът може да получи подходяща дозировка всеки ден, за да се възползва от здравословните ѝ свойства. Днес от Cvetitaherbal.com ще ви запознаят с характеристиките на здравословната цейлонска канела:

  • полезна е при стомашни неразположения – има много добри антимикробни свойства. Тя може да спомогне при лечението на храносмилателни проблеми, защото притежава и силен противовъзпалителен ефект;
  • помага при диабет тип 2 – хората, които консумират до шест грама на ден цейлонска канела подобряват своя гликемичен индекс и коригират стойностите на холестерола. Смята се, че хранителната добавка би могла да намали инсулиновата резистентност. Специалистите препоръчват на хора с диабет тип 2 да включат цейлонската канела в менюто си;
  • като превенция срещу сърдечно-съдови заболявания – съединенията, които се намират в растението спомагат за нормализиране на кръвното налягане. Цейлонската канела се свързва с понижен риск от сърдечно-съдови заболявания, тъй като оказва влияние и върху лошия холестерол;
  • за по-добра фигура – помага за по-ефикасното разграждане на мазнините. Има роля при усвояването на храната, притежава тонизиращ ефект, ускорява кръвообращението и стимулира мускулатурата.

Капсулите цейлонска канела са един напълно натурален и здравословен продукт, който има различни полезни свойства върху организма.

Защо е важен добрият хормонален баланс?

Хормоните в човешкото тяло се произвеждат от жлезите с вътрешна секреция. Те се движат в кръвоносния поток като регулират работата на различните тъкани и органи. Поради непълноценно хранене, дисбаланс в кръвната захар, стрес и други негативни фактори, е възможно да се сблъскате с проблеми свързани с хормоналния баланс. В този случай специалистите биха препоръчали добавки за хормонален баланс. Тези билкови препарати могат да регулират работата на ендокринната система и да повлияят положително върху хормоналния баланс.

Ако наблюдавате симптоми като затлъстяване, умора, раздразнителност, липса на добър сън, е препоръчително да си направите изследвания. След консултация със специалист винаги може да включите в менюто си хранителни добавки за хормонален баланс. Те са с натурален произход и са напълно безвредни, стига да спазвате препоръчителната доза.

Кои са популярните добавки за хормонален баланс?

Ако потърсите в търговската мрежа подобни продукти, ще забележите че има някои билки и растения, които са много подходящи за регулиране на хормоналния баланс. От Cvetitaherbal.com ще ви препоръчат:

  • трибулус терестис – екстрактът от билката бабини зъби стимулира производството на полови хормони и при мъжете и при жените. Екстрактът облекчава менструални болки, а при мъжете подсилва производството на тестостерон;
  • корен от коприва – много добра хранителна добавка за хормонален баланс. Коренът от коприва подпомага метаболизма и изгарянето на излишни мазнини. Поддържа здравословните нива на тестостерона в организма;
  • сминдух екстракт – стимулира действието на хормоните в организма. Действа като естествен афродизиак и при двата пола. Подпомага храносмилането и действа добре при стомашния неразположение и дискомфорт. Важен е за подобряване обмяната на веществата и хормоналния баланс.

Това са една част от полярните билкови добавки, които имат доказан положителен ефект върху хормоналния баланс. Ако смятате да употребявате нещо подобно се консултирайте със специалист и винаги пазарувайте от реномиран търговец и производител. Така ще сте сигурни, че в избраната хранителна добавка за хормонален баланс са вложени качествени суровини. Вижте още по  темата тук.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук