Какви са ползите от употребата на магнезий и б комплекс?

0

Организмът на човека се нуждае от различни витамини и минерали, които обикновено се набавя чрез храната. Понеже менюто на съвременните хора не е толкова разнообразно, има опасност да се появи липса на някое от ценни вещества. Точно затова употребата на подходящите хранителни добавки може да има положителен ефект. Специалистите често препоръчват магнезий и витамини в комплекс. Те имат изключително многостранно приложение и са много полезни за различните системи в организма. Доказано е, че използването на хранителни добавки влияе положително върху тонуса, имунната система и усвояването на хранителните вещества.

Какви са симптомите при дефицит на магнезий?

Тези елементи са сред най-важните за правилната работа на организма. Хармоничният начин на живот е основният фактор, за да поддържате подходящи нива на минерали  други вещества в тялото. Нивата на енергия и умора са индикация, че е възможно да имате дефицит на магнезий и витамин b комплекс. Съвременният човек има забързан начин на живот и това понякога не му позволява да приема нужните хранителни вещества. Същото важи за спортуването, което често остава на заден план. Ще ви помогнем да разпознаете дефицита на ценните b витамини и минерали по следните показатели:

  • затруднена концентрация – ако по-бавно и трудно вършите ежедневните си мисловни дейности, то значи мозъкът ви се чувства претоварен. Това е един от симптомите на липса на магнезий и b комплекс;
  • физическа умора и раздразнителност – ще се чувствате значително по уморени и нервни, защото магнезият оказва влияние върху нервната система и подпомага ефективната почивка;
  • проблеми с мускулите – когато сте физически активни се потите повече, а точно по този начин губите и най-много магнезий. Когато той е в занижени стойности, е възможно мускулната треска да отшумява по-бавно или да имате чести крампи и мравучкане;
  • оплакване от високо кръвно налягане – при липса на магнезий, мускулите на сърцето не могат да произведат достатъчно енергия. Възможно е да се появи аритмия.

Дефицит на магнезий могат да имат и хора изложени на прекомерно много стрес. При опасение от нещо подобно си направете изследвания и приемайте хранителни добавки.

Защо е важно да приемаме магнезий?

Правилно е да се храните балансирано и здравословно, да имате достатъчно движение и да спортувате. Стресът също оказва влияние върху усвояването на b витамините и минералите. При установен дефицит специалистите биха препоръчали, използването на хранителна добавка. От Cvetitaherbal.com ще отбележат няколко от предимствата на добавките:

  • регулират показателите на кръвната захар – минералът е нужен при секрецията на инсулин. Той е важен за въглехидратния метаболизъм и регулирането на кръвната захар. Хората, които страдат от преддиабет или диабет тип 2 отделят голяма част от минерала чрез урината. Те се нуждаят от допълнителни дози, които могат да получат от хранителната добавка;
  • помага при тревожност и депресия – за да се справите в ежедневните предизвикателства и стрес, имате нужда от добро количество минерали и b комплекс. Изследвания доказват, че подходящите хранителни добавки имат положителен ефект при оплаквания като депресия и тревожност;
  • подобрява съня – спокойният сън е от изключително значение за вашия комфорт и затова да се чувствате отпочинали и енергични. Магнезият влияе на централната нервна система и се свързва с невротрансмитър, който регулира съня;
  • облекчава главоболието – той може да коригира различни възпаления и да подобри притока на кръв към мозъка. Хора, които често страдат от мигрена и друг тип главоболие имат по-ниски нива на магнезий в тялото.

Ако сте избрали да употребявате хранителна добавка, винаги спазвайте указанията на опаковката, за да не превишите препоръчителните дози.

Кои са витамините включени в b комплекса?

Едни от най-важните и ценни вещества за организма са комплекс витамини b. Включени са осем витамина, които се разтварят във вода и имат ключова роля за функциите на организма. Те влияят на стомаха, на доброто състояние на очите, полезни са при изграждането на клетките на сърцето, черния дроб и други. Комплексът се състои от следните b витамини: Б1, Б2, Б3, Б5, Б6, Б7, Б9, Б12.

По естествен начин може да се снабдите с ценните вещества като консумирате по-често плодове, зеленчуци и качествено месо. Ако нямате достъп до достатъчно разнообразна храна и е доказан дефицит, най-доброто решение е да използвате хранителна добавка b комплекс. Така ще попълните липсите и ще помогнете на тялото да изпълнява по-добре всичките си функции.

За какво са полезни витамините b комплекс?

Всеки от осемте елемента има своето значение за вашето здраве. Това е и причината хранителната добавка да включва всички вещества, които трябва да присъстват в тялото на човека. Комплексът от b групата е важен за работата на нервната система, поддържа добра мозъчна функция и оказва влияние върху свиването на сърдечния мускул.

Веществата помагат на тялото да усвои по-добре приетата храна и да я трансформира в енергия. Комплексът от в групата витамини, има отношение и към доброто състояние на роговицата на очите и лигавиците. Участва също така в енергийния метаболизъм и производството на хемоглобин. Важни са още и за растежа на косата и ноктите. Тези вещества са незаменими за функциите на организма и е от значение да не се допуска дефицит, понеже той ще има негативни последици за здравето. Прочетете още за този бизнес тук.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук