Как пълномощниците на кмета (не)решават проблемите на русенци?

0

Преди повече от 2 години кметът на Русе, Пенчо Милков, назначи петима пълномощници, които да се грижат за реда и чистотата в кварталите на любимия ни град. Беше създадена и група във Facebook за по-лесна комуникация между гражданите, пълномощниците и администрацията на Община Русе – „Сигнали към Община Русе“. Дотук добре, както всяка една хубава идея… Но отново беше опорочена от един от тях, отговарящ за район “Дружба” и “Чародейка” – г-жа Валентина Колева.

В групата се допускат единствено публикации, минали преглед от модератор, като едно от условията е те да са придружени със снимка/видео и да не са обидни. Като цяло е супер идея, но отново зле реализирана, лъхаща на едни времена преди 1990 година. Всекидневно в групата постъпват множество сигнали: за компроментирани пътни участъци, за проблемни дървета, неокосени територии и множество други проблеми. Наблюдението на ТВН показва, че останалите кметски пълномощници изпълняват съвестно на 90% своите задължения. Одобряват своевременно сигналите, отговарят на гражданите и ескалират до нужната структура в Община Русе, за да бъдат взети мерки и проблемите да бъдат отстранявани.

Преди повече от месец се опитахме да пуснем сигнал във въпросната група за компроментиран участък в ж.к. “Дружба” след ремонт на ВиК, който повече от 6 месеца не е поправен,

но публикацията ни грубо не беше одобрена от въпросната модераторка Валентина Колева, въпреки че отговаряше на всички изисквания и бяхме блокирани от достъп до групата.

Направихме кратко проучване в социалната мрежа и открихме, че не сме първите, нито последните 

цензурирани по този начин. Много граждани на град Русе имат горчив опит с допускането на сигналите им във въпросната група или личните конфронтации на въпросната г-жа модератор (линк за справка), която група отново казваме, е с цел да улесни комуникацията между гражданите, които плащат своите данъци и Община Русе.

Изпратихме официално писмо до кмета на Община Русе за извършване на проверка на въпросното лице, (НЕ)изпълняващо поверените му задачи. Бяхме уверени, че ще има разговор между нас и г-н Милков, но такъв така и не се състоя. Ето и жалбата:

Дата: 13.05.2024 – 16:39
Здравейте г-н Милков,

Искам да подам официално оплакване (жалба), срещу кметския наместник за район Дружба – г-жа Валя Колева. 

Както знаете във Facebook има група „Сигнали към Община Русе“, където гражданите могат да подават оплаквания и сигнали за проблеми на територията на град Русе. Подадох сигнал преди повече от 2 седмици за трап на ВиК в кв. “Дружба” до бл. “Ледено Езеро” Б (прикачвам снимки), който седи неасфалтиран повече от 6 месеца, а след дъждовете положението е още по-трагично. Потокът на превозни средства в района е доста натоварен и това изнервя шофьорите допълнително.

За пореден път въпросната госпожа налага цензура. Не публикува постовете (изисква се предварителен преглед от модератор), трие коментарите или отявлено се заяжда с хората. Това не е само мое мнение и твърдение, достатъчно сте активен в социалната мрежа, за да проверите това. След като не допусна поста ми, аз я попитах в няколко коментара на други постове и в крайна сметка бях премахнат (блокиран) от дадената група. 

Като гледам календара на компютъра ми, датата е 13.5.2024г, а не 13.5.1987, за да се налага някаква цензура, когато нещо не ни харесва или хората да бъдат премахвани без причина от дадена група. Все пак тя е създадена, за да улесни комуникацията между нас, плащащите данъци в тази община и Вас, градоначалника на град Русе и/или отговорните за справянето с даден проблем структури на общината. 

 

Изхождаме от позицията, че всеки човек е субективен:

Моля, извършете проверка на изнесените от мен факти и обстоятелства, касаещи поведението на общинският наместник. В случай, че изнесените от мен данни се потвърдят, в което не се съмнявам, то настоявам да предприемете необходимите мерки спрямо споменатия общински наместник.

Държа да бъда уведомен в писмен вид за Вашето решение, тъй като възнамерявам да публикувам статия във водещите русенски медии, относно БЕЗДЕЙСТВИЕТО на кметските наместници и в частност г-жа Колева! Виждам(х) отношението на останалите Ви подчинени в групата: приемат сигнали, предават сигнали, нито веднъж някой от тях не е възразил или бил в противоречие с някой гражданин, но въпросната г-жа явно се мисли за повече от тях и винаги влиза в конфронтация с гражданите.

Надявам се все пак и проблемът с този трап да бъде решен най-скоро.”

Все още оставаме без отговор, а публикации продължават да не се одобряват. Призоваваме всички граждани, които не са доволни от когото и да било от пълномощниците, да подават своите сигнали до кмета на Община Русе, за да бъдат взети мерки своевременно и г-н Милков да извърши щателна проверка на това какво тези хора (не)правят в помощ на гражданите. Надяваме се, в най-кратки срокове, да получим и отговор от извършената проверка и какво тя е констатирала, за да го публикуваме и гражданите на Русе да се запознаят с него.

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук