Как се лекува хрема?

0
хрема

Колко според вас е средната продължителност на хремата? Това неприятно заболяване може бързо да приключи и да се отървете от досадните симптоми само да два-три дни. Но не е изключено възникването на усложнения, поради които състоянието ви може да бъде с времетраене повече от две седмици. Разбира се дискомфорта, който настинката и простудата причиняват е необходимо да потърси правилното решение. Затова днес ще ви представим набора от възможности, които да приложите за да съкратите периода на възстановяване и оздравяване. Тук хрема – https://aptekifenix.bg/lechenie-i-terapiya-dihatelna-sistema/lekarstva-za-hrema  ви очаква асортимент от медикаменти с доказана ефективност както при леки така и по-сериозни симптоми на хрема.

Видове хрема

За да можете да определете типа на лекарството, което да поръчате е необходимо да се определи типа на хремата. Най-бързо и сигурно това ще направи лекаря ви, но в случай, че се касае за възникване и развой на заболяването през почивните дни е очевидно, че сами трябва да вземете отношение по този въпрос.

Хремата може да бъде няколко различни вида и съобразно този, който ви е покосил е необходимо да бъде приложено такова медикаментозно или природно лечение, които наистина могат да успокоят симптомите и да намалят тяхната сила. Сред най-масово разпространените варианти са:

 • Сезонна. Тя обикновено се проявява през есенно-зимния сезон и се причинява от редица респираторни и грипни вируси;
 • Ринити. Касае се за алергии, които причиняват на носната лигавица възпаление. Дори да не се наблюдават секрети, които да се отделят от този тип хрема то самото дразнене и кихане са не по-малко неприятни и досадни;
 • Алергична. Тя може да бъде проявена от различни причинители като например лекарства, които се приемат за конкретно заболяване, прах, миризми и други. Обикновено е съпроводена и с обилно секретиране от носа и сърбеж.

Поставянето на точната диагноза и определянето на вида на хремата е в основата на това да се приложи правилното лечение. Въпреки, че алергичните са доста упорити то определено има различни видове лекарства, които намаляват острата симптоматика и успокояват възпалението в носната лигавица.

Ефективно ли е домашното лечение?

Симптомите на настинка и грип лесно могат да се овладеят още при проява на първите симптоми. Със сигурност имате някои лични хитрини, които прилагате при необходимост, а освен това разполагате в домашната аптечка с някои лекарства, които се приемат като универсални средства за борба с хремата.

Хубаво е ако не можете да посетите лекаря си поне да потърсите съвет по телефона или друг начин на комуникация. Така съобразно описаната симптоматика ще можете да приложите адекватно домашно лечение. В основата на действията, които трябва да предприемете се отнася прилагането на облекчаващи възпалението на носната лигавица лечение. А едни от ефективните и даващи положителни резултати са:

 • Инхалации с физиологичен разтвор;
 • Горещ душ или топла вана със соли;
 • Прием на чай с мед и лимон;
 • Използване на овлажнител за въздух с ароматни масла от евкалипт, лавандула и други;
 • Използване на витамини и минерали, които да подсилят организма в борбата му срещу вируса;
 • Прилагане на спрейове за нос, които да подобрят дишането и да намалят силата на възпалителните процеси в носната лигавица.

Колкото по-рано започнете лечението то толкова по-кратко ще е боледуването, а освен това ще се сведе и до минимум риска от възникване на по-сериозни за здравето усложнения.

Кои лекарства при хрема е добре да имате под ръка?

Има достатъчно популярни медикаменти, които се предлагат в аптечната мрежа. За да разполагате в дома с ефективен препарат, който да приложите при необходимост е добре да се запознаете с някои от тях. Все повече пациенти се доверяват на:

 • Африн назал спрей за нос;
 • Атомер сашета за промиване на носната лигавица;
 • Сависепт физиологичен разтвор за инхалации;
 • Аферин синус за простуда и грип;
 • Риностоп спрей и други.

Според типа на хремата и възрастта на пациента е необходимо да се приложи препарат, който е подходящ и приложим съобразно спецификата на заболяването.

Консултанти по съставянето на тази статия – Spukum.org.mk

 

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук