Каква е разликата между андроид и iOS

0

Android и iOS са операционни системи или за по-кратко ОС на базата на които работи едно мобилно устройство. Като за начало ще поясним че андроид е операционната система, която е залегнала в производството на по-голяма част от смартфоните. Много от популярните марки произвеждащи смартфони например Samsung, Huawei, Xiaomi и още много други залагат на android. Докато iOS е ОС, която е специално разработена за Apple и техните iPhones и iPads.

Каква е разликата между андроид и iOS телефоните

Разликите между тези две ОС са изключително много. Въпрос на предпочитание или навик е това, на коя от двете ще се спрете Вие. Тук ще се опитаме да обобщим основните разлики между android и iOS и предимствата на всяка една:

  • Android. Цените на устройствата използващи андроид са сравнително по-ниски. Интерфейса на самата система има опция за превод на български, а това е едно сериозно предимство за потребителите в България. Повечето от приложенията имат опцията да бъдат преведени на български. Голямото разнообразие от модели смартфони, които работят с тази операционна система предполага невъзможността за достатъчно удовлетворителна оптимизация между софтуер и хардуер. В резултат от това определени функционалности не работят оптимално, според очакванията. Батериите на телефоните ползващи android са значително по-издръжливи в сравнение с тези на айфоните. Актуализациите за андроид пък от своя страна понякога се забавят доста и така работата с телефона би могла да стане значително по-нестабилна;
  • iOS. Както вече споменахме тази ОС е разработена специално за iPhone и iPad. Според дългогодишните тенденции цените на тези устройства са по-високи от конкурентните си на пазара. Интерфейсът на операционната система няма опция за превод на български език и повечето приложения не поддържат български език. Тук например за да изтеглите музика трябва да влезете в iTunes и да изтеглите желаните файлове. При тази ОС е нужно да се отбележи че има перфектна оптимизация на софтуера спрямо хардуера и благодарение на това устройството работи много по-плавно и сривовете в приложенията са значително рядко явление. За айфона актуализациите, които са налични за всички потребители не се забавят и са достъпни още в деня, в който са пуснати от производителите.

Какви са предимствата на айфоните

iPhone притежават наистина огромен брой предимства, които можете да разберете само и единствено ако притежавате такъв модел. Основните предимства на айфоните спрямо останалите смартфони могат да се обобщят в няколко реда и те са:

  • Значително по-голяма стабилност при работата на операционната система;
  • По-голяма производителност в работата с екранен четец;
  • Бързото получаване на системните актуализации, които подпомагат работата с устройството;
  • Достъпност до всички нови функции;
  • Софтуерна поддръжка, която е за по-дълъг период.

Ако искате да вземете Вашия iPhone на добра цена, то разгледайте задължително тези телефони Apple от Restore.

Какво е iPad

Айпада спада в така наречената категория на преносимите персонални компютри или с други думи таблети, но за разлика от лаптопите, той не притежава клавиатура. Таблета iPad е предназначен за потребители привърженици на различните медии, четене на онлайн книги, сърфиране в интернет и гледане на видеа. Айпада се предлага на световния пазар, като преносимо устройство, което може да се използва и за игри. С iPad можете да изтеглите Вашите любими видеоклипове от Apple, или пък да ги гледате онлайн от Интернет. iPad е най-подходящия избор и за хора, които искат да прочитат електронните си пощи, своевременно без да е нужно да съставят дълъг отговор.

Най-добрата агенция за подбор на персонал