Какво е важна да знаете преди да изберете радиатори за парно?

0
радиатор

Отопляването на имот с радиатори за парно се приема като рентабилно и икономично решение. По този начин не само се оптимизират разходите, но и се постига оптимално усвояване на топлинната енергия. Отличен резултат обаче би бил достижим в случай, че успеете да инвестирате в тела, които са приспособими и отговарят на параметрите на имота. Затова първата стъпка за изграждане на система за отопляване с парно е да се направят изчисления, отнасящи се до инвестиране в радиатори. В Интернет пространството ще откриете различни формули, които биха дали конкретни насоки, но най-дотрия начин за постигане на ефективност е да наемете екип, който би се справил професионално и отговорно с всеки един компонент – от съвет и насоки за покупка на уред до подбор на радиатори, с които парното ще работи безупречно.

Изчисляване на мощността на радиаторите за парно

Много хора се питат защо е толкова важно да знаят каква е мощността на телата, с които ще бъде разпространявана топлината. Приоритетен е този момент, тъй като всяко едно помещение си има своята кубатура и от това каква е топлинната мощност на радиатора реално зависи до каква степен пространството ще бъде топло и уютно. Основните данни, от които можете да се ръководите при определяне на мощността е, че на квадратен метър площ със стандартна височина от 2,80 м се падат от 80 до 220 W топлинна мощност.

Тези показатели са ориентировъчни и зависят от много странични фактори. Основните са:

 • Изложение на жилището;
 • Има ли външна топлоизолация;
 • Направена ли е добра вътрешна топлоизолация;
 • Какъв е вида на дограмата;
 • Первазите на вратите дали са добре уплътнени;
 • Колко камерни са прозорците;
 • Как се осъществява вентилацията и други.

Колкото и да ви е странно от това зависи дали ще имате нужда от 80 или пък 220 W топлинна мощ на квадрат за да постигнете отлични условия за живот през зимата във въпросното помещение. Колкото по-енергийно ефективен е един дом то толкова по-ниска мощност би била достатъчна за радиаторите, които ще бъдат използвани.

Пазарни тенденции

След като е направено коректно изчисляване на мощността на телата, които ще бъдат използвани е редно да се фокусирате върху вида на радиаторите за парно. Тук класифицирането се характеризира с няколко принципа. Те са водещи от гледна точка на издръжливост перспективност, удобство и създаване на оптимален комфорт. определено нуждата от опознаването на пазарните тенденции би ви помогнала да вземете решение, което е напълно оправдано като инвестиция. Колкото по-качествени и надеждни са топлоразпространителите то толкова по-дълъг би бил експлоатационния им период.

Според материалите, от които са изработени на пазара са познати следните видове радиатори за парно:

 • От алуминий;
 • Стоманени;
 • Чугунени;
 • Биметални.

В основата на тяхното разделение е именно основната суровина, от която са произведени. Кои от тях са перспективни и подходящи за имота ви можете да прецените само след като ги опознаете и се уверите в техните безкомпромисни качества. Със сигурност ще предпочетете такива, които са гарантирано устойчиви за да имате на разположение източници за равномерно разпределение на топлинната енергия съобразно индивидуалните си предпочитания и нужди.

Кои са по-добри?

Не е задължително да харчите твърде много за да разчитате на комфорт и уют в дома. Едни от най-купуваните модели към момента са алуминиевите и стоманените тела. Това са радиатори, които често се използват при изграждане на инсталации за парно отопление, тъй като се характеризират с:

 • Много добри топлопреносими стойности;
 • Достъпна инвестиция;
 • Здрави, надеждни и устойчиви на високи температури;
 • Изработват се по най-нови технологии, осигуряващи дълголетна експлоатация;
 • Предлагат се в различни размери, форма и мощност с цел отлична адаптивност спрямо нуждите на имота.

Безспорно вариантите, които се предлагат в търговската мрежа не са малко. Добре е да имате представа от това, което можете да получите и при нужда от съвет да потърсите такъв от доказан екип.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук