Какво, къде, кога в Русе за най-малките на 1 юни?

0

По случай Международния ден на детето 1 юни в Русе ще има палитра от събития за най-малките.

Веселият празник започва в 10:30 ч. на алеята пред хотел „Дунав“. Общинските детски градини, представители на Държавната агенция закрила на детето, Сдружение „Рализ – Бализ“ и Образователен център „Дворецът на децата“ ще представят своите сръчности и умения в ателиета под наслов „Алея на занаятите“. Благодарение на специални тениски, които ще обличат, и таблети децата ще се отправят на научно пътешествие из човешкото тяло.

Тематични ателиета от детските градини са организирали дейности за изработка на различни украшения, накити и бижута.

В 11 ч. на сцената пред „Кралска закуска“ Общинският детски център за култура и изкуство ще представи своя концерт „Пъстра въртележка“, а пред Съдебната палата ще бъде разположена специализирана техника на полицията и пожарната, както и новите съоръжения на Община Русе –  маркироваща машина, багер и миеща и метачна машина.

По същото време на площад „Батенберг“ ще се проведат забавни занимания и игри за деца под наслов „Детство мое“.

Също в 11 ч. в зала „Филхармония“ ще бъде представен балетният спектакъл за деца по музика на Камий Сен – Санс „Карнавал на животните или звездният миг на малкия Стефчо“.

В 18 ч. в Парка на младежта ще има концерт на съставите на Общинския младежки дом.

Също в 18 ч. Държавният куклен театър ще зарадва децата с безплатния спектакъл на Детска театрална школа „Патиланци“ „Златната ябълка“. Представлението е по адаптацията на Тодор Вълов „Юнакът и Златната ябълка“, а режисурата, хореографията и музикалното оформление са на Деница Дончева – ДенКаТа.

От 18 ч. в Центъра за изкуство и култура „Блок 14“ ще се организира „Празник“ – изложба на деца от работилница за изкуство „Мармалад“.

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук