“Звездният миг на малкия Стефчо или Карнавал на животните” за децата в Русе на 1 юни

0

Със спектакъла “Звездният миг на малкия Стефчо или Карнавал на животните” Русенската опера ще зарадва своята подрастваща публика на Първи юни – Международния ден на детето.

Представлението е от 11 часа в зала „Филхармония“. Историята, разказана чрез средствата на танца, описва красотата на света, видян през детския поглед и осъзнат през деликатната чувствителност на детската душа.

След известно прекъсване спектакълът отново се завръща в репертоара на Балета на Държавна опера-Русе, обновен и обогатен от артистичното присъствие на най-младото поколение на русенската балетна трупа. Великолепната музика на известния френски композитор Камий Сен Санс е допълнена с познати за младите зрители съвременни поп мелодии, а характерните животински образи са претворени от солистите и кордебалета на Държавна опера-Русе.

Стефчо е талантлив млад танцьор, който решава да опита шанса си в съвременно шоу и преживява своето първо разочарование. Строгото жури безпощадно го елиминира от конкурса. Отчаяният Стефчо попада в един различен свят и там среща своите нови приятели – лъва, слона, магарето, костенурката, рибката, кукувицата, птичката, красивия лебед… Изведнъж всичко се променя. Стефчо открива радостта от смеха и приятелството. Разбира, че в живота има много по-важни неща. Точно тогава започва “Карнавалът на животните“ и той танцува заедно с всички своя звезден танц. Хореографията е на Йордан Кръстев. Маските са проектирани от Янка Дойчинова, мултимедията и специалните ефекти са дело на Теодор Цаков. Репетиторка е Марияна Захариева, а асистент-режисьор – Елена Колева.

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук