Канят кмета да се „гмурне в небето“

2
1697

Това стана ясно по време на посещението на учениците от Австрия, Португалия, Литва и Турция и техните учители, партньори на ОУ „Васил Априлов“, в Областния информационен център. Те ще му му връчат отворено писмо, в което изразяват увереност, че с помощта му Общинският съвет ще приеме нормативи за разумно потребление на външно осветление и че Русе ще бъде първият град в България, който ще се включи в инициативите на Международната асоциация „Тъмно небе“.
Експертът Марина Билчева запозна гостите с работата на ОИЦ-Русе, с приоритетите на България, които ще се финансират с европейски пари през новия програмен период. Тя им разказа и за астрономическите постижения на България и специално за интереса и успехите на русенските ученици в областта на космическото познание.
Участниците в срещата ще посетят обсерваторията на покрива на училище „Алеко Константинов“. Те ще посетят и урок по астрономия в Математическата гимназия, а освен това ще се запознаят с авторите на софтуер за наблюдение на звездите.

2 КОМЕНТАРИ

  1. Деца мили! Не бъдете наивни! Нашия кмет в проблемите на града не се гмурва,Вие го каните в небето да се гмурне.

  2. […] Участници в проекта  Dive in the sky („Гмурни се в небето”) при ОУ „Васил Априлов” – Русе посрещнаха и обмениха опит със  своите партньори от  Privatgymasium Liefering (Австрия), Kauno Vyturıo Katalıkıška Vıdurınė Mokykla (Латвия), Escola Secundária de Maria Lamas (Португалия) и Eskişehir Pilot Binbaşı Ali Tekin İlkokulu (Турция). Те поканиха кмета Пламен Стоилов да стане техен съмишленик. http://ruse-news.com/kanyat-kmeta-da-se-gmurne-v-nebeto/ […]