Канят русенци да се включат в залесителни инициативи

0

Покана към русенци, да се включат в залесителните инициативи, които ще се проведат в събота и в неделя, отправят от Община Русе.

Утре, 25 март, е втората поредна акция по засаждане на дръвчета в русенските квартали. След като миналата седмица в зеленото пространство до бл. 1 и 3 в кв. Дружба граждани засадиха широколистни фиданки, сега залесяването ще се случи до бл. 111 в кв. Чародейка и ще стартира в 12 часа. Организаторите напомнят на желаещите да се включат, да не забравят удобното облекло и обувки.

В неделя пък ще се състои третата част от кампанията „Новата гора на Русе“, организирана от сдружение „СъГраждани“ и подкрепена от ОП „Паркстрой“. В 11 часа на старото сметище ще започне залесяването с над 1000 медоносни дръвчета. Организаторите напомнят на доброволците да донесат лопати и туби за вода, с които впоследствие да полеят младите растения. Локация има във фейсбук събитието, а табели на отбивката от главния път Русе-Николово ще оказват пътя до мястото.

Последната акция на „Новата гора на Русе“ събра десетки граждани, които в рамките на няколко часа успяха да засадят близо 2 хиляди фиданки и да се доближат до целта – създаването на нов крайградски парк за отдих и спорт, припомнят от Община Русе.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук