С парите за Летище Русе подпомагат изграждането на зала с басейн в СУ „Васил Левски“

0

С парите, които през декември 2021 г. правителството отпусна за ремонт на инфраструктурата и осигуряване на експлоатационна годност на Летище Русе ще бъде

изградена спортна зала с басейн в двора на СУ „Васил Левски“ в кв. Дружба.

Това съобщи кметът на Русе Пенчо Милков. Пренасочването на средствата вече е одобрено от правителството с Постановление 41 от този месец.

„Това е поредната подкрепа на държавата по важен за Русе въпрос, защото в кварталите „Дружба“ и „Чародейка“, където е концентрирана голяма част от населението, няма друго спортно съоръжение. Когато започна проектът, планирахме ежегодно да заделяме суми за реализирането му, но в настоящата ситуация се надявам да направим решителни крачки по-бързо“, каза Милков.

Изграждането на спортната зала с басейн започна през 2020 г., но бе спряно, след като фирмата строител бе обявена в несъстоятелност във време на нарастваща инфлация и рязко поскъпване на строителните материали.

Заедно с 1,2 млн. лв. целева субсидия, сумата, която Общината осигурява тази година за обекта, става 3,8 млн. лв. Общата стойност съгласно актуалните цени е 5,5 млн. лв., като половин милион е вече изразходван.

„Това означава, че остава осигуряването на малко повече от 1 млн. лв., което е напълно възможен разход за общината“, обясни Милков.

Наред с това Община Русе е подготвила техническото задание за избор на нов изпълнител и обявяването на обществената поръчка предстои в най-кратки срокове.

 

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук