Канят русенци на семейно куклено представление за чистия въздух

0

Държавен куклен театър – Русе и Екологично сдружение „За Земята“ канят русенци на семейно куклено представление за чистия въздух.

За първи път в България: Семейното куклено представление „Летящата страна“ с премиера за страната в Държавен куклен театър – Русе на 28 октомври, от 18 ч. Вход свободен!

Държавен куклен театър – Русе и Екологично сдружение „За Земята“ ви канят на 28 октомври на безплатното и премиерно за България представление „Летящата страна“.

Градът-пионер в толкова много сфери на съвременна България ще бъде първи отново, този път на театралната сцена. Специален нов спектакъл си поставя за цел да представи по забавен и достъпен начин една от големите съвременни теми на живота в градовете, тази на замърсяването на въздуха. Тема, изключително актуална и за нашия град Русе.

Семейното куклено представление „Летящата страна“, с актьорите и съавтори Мануела Саркисян и Георги Тенев, ще ни пренесе в Летящата страна –  свят, в който всички могат да летят. Животът на летоландците е застрашен от едни почти невидими същества – прашинковците. Те се раждат в Печкоауспуха, прогонени са от него от Великата ПрахоХала и си нямат никаква представа, че вредят. Просто искат да се приберат вкъщи. Как двата свята могат заедно да намерят решение на кризата и да заживеят в мир едни с други? И как да направим така, че фините прахови частици и другите замърсители на въздуха да не пречат на дробовете ни да дишат и да карат въображението ни да лети?

Заповядайте на 28 октомври (петък) от 18:00 ч. в Държавен куклен театър – Русе и нека полетим заедно на крилете на театъра, съчетавайки приятното преживяване за малки и големи с полезните нови знания.

Вход: свободен.

Повече можете да научите на страницата на събитието във Facebook

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук