Каракачанов не очаква предсрочни избори, нямало алтернатива

0
90
необходимост от предсрочни избори

Не виждам необходимост от предсрочни парламентарни избори. Това каза в отговор на журналистически въпрос при посещението си в Русе вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов. По думите му, в момента в страната нямало подобна обстановка, а и опозиционните политически сили не предлагали алтернатива. Ако БСП и ДПС са алтернативата, по-добре да няма предсрочни избори. В България избори винаги може да има, но мисля, че в момента, такава обстановка няма, каза Каракачанов. Той определи недоволството в страната като „изкуствено подклаждано“ от определени политически сили.

Каракачанов определи състоянието в т.н. „малка коалиция“ като „хлабаво“, но въпреки това, нормално било националистическите формации за се явят заедно на предстоящите избори за Европейски парламент.

Красимир Каракачанов е в Русе по покана на областния управител Галин Григоров. Сутринта той посети урок по „Русезнание“ в СОУ „Й. Йовков“, а по-късно изнесе лекция на тема „Българските въоръжени сили в рамките на НАТО и Общата политика за сигурност и отбрана на Европейския съюз: предизвикателства и възможности“ пред студенти и преподаватели от Русенския университет.