Легендата Кърк Дъглас празнува 100-годишен юбилей

0
118
Кърк Дъглас

Легендарният американски актьор Кърк Дъглас, станал една от легендите на Холивуд, празнува 100-годишен юбилей.

Той е на 17-то място в списъка на 100-те най-добри актьори за всички времена и е един от единствените двама останали живи актьори в този списък. Другият е Сидни Поатие.

kirk-douglas01Името му се свързва най-вече с главната роля във филма “Спартак”. Други известни негови филми са “Одисей” и “Викингите”.

Има четири деца Майкъл Дъглас, Джоуъл Дъглас, Питър Дъглас и Ерик Дъглас, който почина през 2004 г. От 1954 г. е женен за Ан Байдънс. Актьорът, изиграл знакови роли в киното, обяснява своето дълголетие с чудесния си брак, продължаващ повече от 60 години. kirk_michael_douglas03Семейство Дъглас се е отдало на филантропия и смята да дари имуществото си за благотворителност. Двамата са възстановили 400 училищни игрища в Лос Анджелис и са построили център за болни от Алцхаймер.

На партито по случай големия юбилей на актьора, домакини ще бъдат синът му – популярният актьор Майкъл Дъглас и снаха му – небеизвестната Катрин Зита Джоунс. Мястото на тържеството е Калифорния, а присъстващи ще са над 200 приятели и роднини на Кърк.