Карнавалът събра хиляди на площада в Русе

0
хиляди русенци и гости на града

Хиляди русенци и гости на града изпълниха центъра на Русе по време на карнавала, който с времето се превърна в най-пъстрото и най-значимо събитие в културния календар на града, представляващо свободата на изявата, чрез всички форми на уличния пърформанс – шествия, танци, игри, състезания. Централната част на града се превърна в сцена, на която многобройни маскирани и талантливи участници се включиха в множество забавления и игри, придружени с атрактивни награди.

Началото на празничната програма беше в 18:00 ч. с участието на любимците Тони Димитрова и Криско. Кметът на Община Русе г-н Пламен Стоилов посрещна четирите лъча, тръгващи от различни точки на града и официално откри Карнавала. За Цар и Царица на Карнавала бяха обявени Грета Георгиева и Стилян Цветков от Русенска Опера, които получиха ключа на Русе, с който по традиция се „отключва“ карнавалния дух на града.

В карнавала се включиха хиляди жители и гости на град Русе от всички възрасти.

По-късно вечерта беше представено вълнуващо огнено шоу и интересна заря от FIRETER, които представиха атрактивен спектакъл, включващ в себе си уличен театър, музика и танц.