Кастрят клоните, закриващи пътните знаци в Русе

0

Започна мащабна акция по резитба на клони и храсти, закриващи пътни знаци и светофарни уредби, съобщиха от общинската администрация в Русе. От там уверяват, че вече над 60% от локациите по възловите кръстовища и пътните връзки в Русе, на които се налага премахването на клони и храсти, са обработени от служители на ДЗЗД „Паркстрой“ и ОП „Комунални дейности“.

Участъците от уличната мрежа с растителност, ограничаваща видимостта на водачите, са определени от работна група, включваща представители на отдел „Екология“ към Община Русе, ОП „Паркстрой“ и сектор „ПП“ при ОД на МВР – Русе.

От Община Русе допълват, че към настоящия момент е изпълнена оформяща резитба на клони и са премахнати храсти на 40 от общо 66 улици и кръстовища, включени в списъка, като приоритетно са обработени ключовите пътни възли. Сред тях са участъци по булевардите „Липник“, „Цар Освободител“ и „Христо Ботев“, улиците „Плиска“, Борисова“, „Доростол“ и „Петрохан“. Част от дейностите включват и повдигане короните на дървета, възпрепятстващи нормалното и безопасно придвижване на пешеходците по тротоарите.

Предстои екипите на ДЗЗД „Паркстрой“ и ОП „Комунални дейности“ да продължат дейността си по останалите 26 локации, част от второстепенната улична мрежа в града.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук