Кинопанорама „Италия днес“ открива Коледно-новогодишния фестивал в Русе

0
Кинопанорама „Италия днес“

С прожекциите от Кинопанорама „Италия днес“ започва програмата на тазгодишното издание на Коледно-новогодишния фестивал в Русе.

Програмата включва четири прожекции в зала „Европа“ на Доходно здание: Аз се върнах“ (2018 г.), „Съкровено“ (2018 г.), „Микеланджело: Безкрайност“ (2017 г.) и „Човекът, който купи луната“ (2016 г.). Входът е свободен.

На 14-ти декември в Камерна зала „Слави Шкаров“ от 18 часа ще се проведе Коледен концерт „Репетиция“ на ВГ „Приста“ при Общински младежки дом – Русе с художествен ръководител Доротея Бальовска, а съставите на Общинския младежки дом ще имат коледен концерт на следващия ден в МОЛ Русе от 17 часа.

На 16-ти декември от 18 часа в зала „Европа“ ще бъдат връчени традиционните Годишни награди на Община Русе в сферата на туризма „Дунавски Лимес 2019“, организирани от Община Русе и ОП „Русе Арт“.

В понеделник, 16 декември, в зала “Култура“, 18:00 ч. публиката може да се наслади на концерта „НИКОГА НЕ Е КЪСНО ЗА БЕЛКАНТО“, участие в който ще вземат Емил Симеонов – бас, и Наталия Радославова – пиано. Програмата включва арии и песни от Дж. Джордани, А. Скарлати, Г. Ф. Хендел В. А. Моцарт, Ф. Шуберт, Р. Шуман, Дж. Верди, Х. Волф, П. И. Чайковски, С. Рахманинов,  Д. Христов. По същото време пред Общината Веселин Маринов ще изнесе коледен концерт-спектакъл, час по-късно в Доходно здание Биг Бенд – Русе и приятели ще зарадват русенци с Коледен концерт.

На 17 декември от 18 часа в Доходно здание художествените формации при ОбДЦКИ – Русе ще отбележат 70 години извънучилищна дейност в Русе с Коледен концерт, а на 18 декември от 18:30 в зала „Европа“ концерт с любими коледни песни ще изнесе ДМХ „Свети Георги Победоносец“ при ОМД – Русе с диригент Мина Влайкова.

Три събития ще се проведат на 20-ти декември: Коледно надиграване с богата концертна и конкурсна програма в зала „Дунав“ от 18 часа с участието на фолклорни състави и клубове от Русе и награден фонд, осигурен от магазини „Кауфланд“ – Русе; концерт „Коледни вълшебства“ на съставите от ОМД – Русе от 18 часа на голямата сцена в Доходно здание и Коледен концерт на Тамбурашки оркестър и Детска вокална група „Слънце“ при ОбДЦКИ в 18 часа в зала „Европа“.

Празничен концерт–спектакъл „В очакване на Дядо Коледа“ ще представи Общинският детски център за култура и изкуство на 21-ви декември от 11 часа в Доходно здание, а от 18 часа в зала „Европа“ ще се състои Коледен концерт на Детско–девически хор Дунавски вълни при ОбДЦКИ с диригент Весела Тодорова.

Ден преди Бъдни вечер, на 23 декември, от 12:00 ч., пред Доходното здание коледарски групи от региона ще участват в традиционното коледуване под надслов „Коледо, ле!“.

Община Русе кани всички русенци и гости на града да посрещнем заедно Новата 2020 на 31 декември, от 23 ч. на площада пред Общината. Гост-изпълнител е една от най-популярните български групи Deep Zone Project. Тя ще ни гостува с новото си клубно шоу и вечните песни на България в ремиксирани танцувални версии.