Ученици от Русе се учиха в мобилна водородна лаборатория

0
124
Ученици от Русе се учиха в

Ученици от Русе се учиха в мобилната водородна лаборатория „Hydro Lab“, съобщиха от Русенския университет.

В рамките на проекта екип на висшето училище е посетил училищата СУПНЕ „Фридрих Шилер“, ПГ по транспорт и ПГ по механотехника „Юрий Гагарин“, където са били проведени практически презентации, в които се включиха ученици ат 10, 11 и 12 клас. Всеки имаше възможност да се запознае с работата на макет на водородна горивна клетка и да зададе въпроси, които го вълнуват относно използването на водородната енергия.

Проектът „Hydro Lab“ ще бъде официално приключен на 17.12.2019 год. от 10:30ч. в зала 20.21 на Русенския университет, където ще се проведе семинар на тема „Използване на водородната енергия“. Учениците ще представят презентации по теми свързани с използването на водородната енергия, като най-активните ще бъдат наградени.

Основната цел на проекта е да бъде създаден устойчив модел и практики за формиране на иновативно мислене, креативност, социална отговорност, трансфер на знания и формирането на умения у младите хора. Предвижда се Русенски университет да предостави пространство за работа на работни екипи, съставени от ученици, студенти, докторанти и преподаватели, които да реализират проекти свързани с използването на водородната енергия за опазване на околната среда.