„Китайско“ прати 4 момичета в болница

1
УМБАЛ „Канев“ набира желаещи

Тийнейджърките били приети в лечебното заведение вчера около 10.30 часа. По думите им, в голямото междучасие около 10 часа си поръчали по телефона ориз със зеленчуци и спагети със сос от китайска бърза закуска намираща се срещу СОУ „Йордан Йовков” на бул. „Цар Освободител”. Освен тях от ястията си поръчали и две момчета. Малко след като консумирали храната, децата започнали да се оплакват от неразположение и повръщане. Потърсили медицинска помощ и четирите девойки били настанени в МБАЛ – Русе. Двете момчета отказали да постъпят за стационарно лечение.

От болницата поясниха, че към момента четирите момичета са в добро състояние, нямали и оплаквания от гадене, повръщане и болки в корема. Оставал обаче общият дискомфорт. Хемопоказателите им са добри, но за сега ще останат за наблюдение и лечение, като се изчакват и резултатите от взетите им проби.

По инцидента е започнала незабавна проверка е започната от екип, на регионалната здравна инспекция. В него са включени и експерти от агенцията за безопасност на храните.

Обектът е затворен до изясняване на случая, каза пред екип на ТВН и Русе нюз д-р Георги Дяков от регионалната дирекция в Русе. Той уточни че са взети проби както от храната, която е била приготвена около 9.30 часа сутринта. Те са изпратени в лабораторията в Шумен, а резултатите се очакват днес в късния следобед.  Проби са взети и от работната среда в обекта. Връчено е предписание на работещите в бързата закуска и са били насочени към микробиологична лаборатория в Русе за да се провери дали не става дума за зараза от тяхна страна. Все още не може да се твърди, че причина за неразположението на децата е храната която са консумирали, коментира още д-р Дяков.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук