Китайската армия представи новата си машина

0
Китайската армия представи новата си машина
Източник: Weibo (CSIC)

Една незабележима, автономна и смъртоносна нова машина представи китайската армия. Уникалното чудо е наречено Marine Lizard и представлява амфибийно превозно средство, което може да действа еднакво добре на суша и във вода.

Умната лодка е въоръжена с противовъздушни и противокорабни ракети, две картечници и бе демонстрирана в китайските социални мрежи. Построена е от China Shipbuilding Industry Corporation (CSIC). Може да бъде използвана заедно с въздушни дронове и дронове-кораби, създавайки комбинирана умна бойна триада за военни операции.

Дължината ѝ е почти 12 м, има дизелов двигател със скорост 50 възела и е много трудна за откриване. Когато наближи суша, машината се трансформира в плъзгаща се и може да се движи със скорост 23 км/ч. Има радар и електро-оптична система, както и технология, която позволява автономно да се движи, планира маршрути и избягва препятствия. Може да стои прикрита край брега до 8 месеца, очаквайки команди.

Машините на CSIC са позиционирани така, че да „се включат в бой с голяма ефективност“, като същевременно запазват броя на потенциалните жертви нисък.

Китайската армия представи новата си машина
Източник: Weibo (CSIC)
зарядни станции за електромобили