Студент унищожи компютри с USB Killer устройство

0
Студент унищожи компютри с USB Killer устройство

27-годишният Вишванат Акухота е бивш студент от колежа Saint Rose в Олбъни, Ню Йорк. По неизвестни причини той е унищожил компютри за 58 000 долара с USB Killer устройство, което моментално претоварва и „изпържва“ хардуера.

За да се увековечи, дори е направил прилежно видео как поставя флашката убиец последователно в 66 машини в различни части на кампуса, изричайки фразата: „Ще убия този приятел“. Какви са мотивите му, не става ясно от видеото.

Акухота е индийски гражданин с виза за пребиваване в САЩ, завършил успешно своето обучение в Saint Rose през 2017 г., получавайки магистърска степен за бизнес, като е изучавал и компютърни информационни системи. Дори участва в един от клиповете на колежа във Facebook през 2016 г., където казва, че се надява да стане предприемач. А на въпроса, защо е избрал Saint Rose, отговаря: „Виждам, че в този колеж има много възможности, което ще ме подготви да ги прилагам в живота си за по-добро бъдеще“.

Не добро бъдеще го очаква обаче, отивайки в затвора за 10 години, с глоба за 250 000 долара. Притеснителното е, че подобни „убийствени“ флашки могат да бъдат закупени сравнително лесно в интернет, да се внесат и използват без проблем навсякъде.

Най-добрата агенция за подбор на персонал