Кметът на Русе ще участва в подписването на споразумението за Дунав мост 3

0

Кметът на Русе Пенчо Милков да представлява Русе в работата по подписване на споразумение за сътрудничество за реализирането на Дунав мост 3 при Русе-Гюргево, както и да участва в работната група по проекта.

Това решиха общинските съветници на днешното си извънредно заседание. В групата ще участва и зам.-кметът Магдалина Илиева.

Поводът за свикването му бе необходимостта от упълномощаване на представител на местната власт за подписването на многостранно споразумение за сътрудничество за реализирането на Дунав мост 3 при Русе-Гюргево, както и участник в работната група по проекта.

Съветниците дадоха предложение техен представител също да участва в работната група, като кметът уточни, че тя е сформирана със заповед на министъра и предложението трябва да се отправи към него.

Пред общинските съветници кметът заяви, че моментът е изключително важен, защото за първи път има реален текст на споразумение между двете държави и общините от двете страни на границата. След дефиниране на мястото, задълженията на общинската администрация ще бъдат да съобразява бъдещото развитие на града /устройствени планове и строителство/ със съоръжението.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук