Кметът призовава русенци да подпомогнат ФК „Дунав“

0

Апел към русенци да подпомогнат ФК „Дунав“ отправи кметът на общината Пенчо Милков.

В нарочно видеообръщение, разпространено в социалните мрежи, градоначалникът се обръща към  русенската общност с молба да подпомогнат футболен клуб „Дунав“, който е в много тежко финансово състояние.

„ФК „Дунав“ се състезава в „А“ професионална футболна група, но е в тежко състояние и се нуждае от помощта на цялото ни общество. Общината подпомага спортните клубове на своя територия, както и футболните клубове, но имаме един, който е в „А“ група, но е в трудно положение.

Аз като кмет се заемем с това Общината да помогне на футболния клуб не по-малко, отколкото е правила през годиинте назад, но се нуждаем от помощта на всеки един гражданин и фирмите, за да подкрепим клуба със средства.

Това можем да направим по банковата сметка, която е на сайта на футболния клуб. В момента средствата са необходими, за да може той да се състезава в „А“ професионална футболна група, което ни отива на нас като град, като общество – Русе, северната столица на България“, казва в изявлението си към русенци кметът.

IBAN: BG88FINV91501017316209

BIC: FINVBGSF

ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА

ТИТУЛЯР: ПФК ДУНАВ