Кметът: Съгласен съм „Монтюпе“ да бъде затворен, ако са виновни

8
7164

Това каза кметът на Русе Пламен Стоилов в отговор на въпрос на народния представител от „Атака“ Любомир Владимиров за продължаващите втори ден обгазявания на града.

Вече 3-та година обгазяванията продължават по една и съща схема, недопустимо е контролните органи, разполагащи с необходимата техника, за такъв дълъг период от време да не успеят да идентифицират източника, каза още градоначалникът, базирайки се на личния си опит от работата си в спецслужбите. Лично той разполагал с данни за поне още 3-4 замърсители, които по надлежен ред е предал в Регионалната инспекция по околната среда и водите. „Има служители, които за това получават пари, да понесат отговорност за несвършената работа. Надявам се и прокуратурата да се самосезира и да предприеме необходимите мерки“, каза още градоначалникът.

 

8 КОМЕНТАРИ

 1. Поздравления за достойната позиция на Кмета! Но къде са Областният управител и РИОСВ? Защо мълчат, при положение, че те носят отговорност за опазването на околната среда?!

 2. До кога институциите отговорни за този проблем няма да си вършат работата?? Колко сигнала трябва да им бъдат подадени?

 3. Поздравления на проф. Любомир Владимиров и Атака!!!
  Единствено те не се притесняват да задават неудобни въпроси, да искат оставки, наказателна отговорност от държавни и фирмени служители и затваряне на заводите!!!

 4. Колко сигнала са пратени до Министъра на околната среда, до РИОСВ, до Областния управител? Къде е самият Стефко Бурджиев? Защо се крие като плъх? В конкретния случай Кметът няма никаква вина – още повече, вчера той заяви категоричната си позиция, както и днес.

 5. От всички политици в Русе само Кмета заяви категорична позиция по въпроса. Всички останали просто се опитват да си вдигнат рейтинга за изборите, защото знаят, че няма кой да ги подкрепи, а половината дори не са ги чували.

 6. Трябваше да стане непоносимо,за да може Г-н Кмета да се почувства затиснат до стената…До сега какво направи той и областния,РИОКОЗ..?Какво?

 7. МОНТЮПЕ ЕООД донесе много повече вреда на Русе, отколкото полза. Помните ли смъртния случай от 2007 (загина млад мъж – техен служител)? Лоша организация, некомпетентно и безотговорно ръководство. Те са изключително некоректен работодател – питайте ги колко специалиста успяха да уволнят за 8 години – 1000?..2000? (сега събират цигани от селата). Тяхното корумпирано и некомпетентно ръководство постоянно прикрива нарушения на БЪлгарските закони – екология, безопасност на труда, нарушаване на човешките права. Там цари безмилостна експлоатация – див капитализъм.
  Да си ходят във Франция… но там не им минават номерата. Ние да не сме в третия свят??? Докога ще ги търпим ?!