Книга вместо цвете за първия учебен ден

0

Българските ученици да подярават книга вместо цвете за първия учебен ден.

Идеята е на  Асоциация „Българска книга“ .

Кампанията, която е под надслов „Купи 1 книга. Дари я на своето училище“: е подкрепена и от МОН.

Призовават се децата и родителите  на 15 септември за заменят букета с книга.

С този символчен акт учениците ще покажат своето отношение към литературата и към книгите, ще се превърнат в посланици на четенето, ще споделят любимите си заглавия с приятели и съученици и ще дадат своя принос към училищния живот и образователния процес, аргументират се организаторите на кампанията.

Инициативата е в унисон с целите на сключеното споразумение за сътрудничество между Министерството на културата и МОН, модул „Библиотиките като образователна среда“. Това е мотивът на просветното министерство да застане зад кампанията, която ще допринесе за обогатяване на училищните библиотеки с нови заглавия, ще даде възможност за създаване на класни библиотеки.

Кампанията “Купи 1 книга” стартира през април тази година и обедини близо 200 издателства и книжарници в обща кауза под надслов “За да я има книгата”. Инициативата започна в Деня на детската книга с призив към читателите в цялата страна за подкрепа на бранша. Издатели, автори, художници, дизайнери, страньори, преводачи, редактори, коректори, печатари и търговци отправиха апел към всеки, който може да отдели средства за закупуване на книга или има възможност да дари книги за кауза, да го направи.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили