Книга вместо цвете за първия учебен ден

0

Българските ученици да подярават книга вместо цвете за първия учебен ден.

Идеята е на  Асоциация „Българска книга“ .

Кампанията, която е под надслов „Купи 1 книга. Дари я на своето училище“: е подкрепена и от МОН.

Призовават се децата и родителите  на 15 септември за заменят букета с книга.

С този символчен акт учениците ще покажат своето отношение към литературата и към книгите, ще се превърнат в посланици на четенето, ще споделят любимите си заглавия с приятели и съученици и ще дадат своя принос към училищния живот и образователния процес, аргументират се организаторите на кампанията.

Инициативата е в унисон с целите на сключеното споразумение за сътрудничество между Министерството на културата и МОН, модул „Библиотиките като образователна среда“. Това е мотивът на просветното министерство да застане зад кампанията, която ще допринесе за обогатяване на училищните библиотеки с нови заглавия, ще даде възможност за създаване на класни библиотеки.

Кампанията “Купи 1 книга” стартира през април тази година и обедини близо 200 издателства и книжарници в обща кауза под надслов “За да я има книгата”. Инициативата започна в Деня на детската книга с призив към читателите в цялата страна за подкрепа на бранша. Издатели, автори, художници, дизайнери, страньори, преводачи, редактори, коректори, печатари и търговци отправиха апел към всеки, който може да отдели средства за закупуване на книга или има възможност да дари книги за кауза, да го направи.

Най-добрата агенция за подбор на персонал