Кобрата с шанс отново да стигне до Джошуа

0
49
Кубрат Пулев е получил тежка контузия

Кубрат Пулев ще получи голям шанс за втори път да стигне до мач за световната титла срещу №1 в тежка категория в момента Антъни Джошуа.

Това съобщават някои специализирани боксови медии. Според техни публикации Международната боксова федерация IBF е насрочила за 10 април промоутърски търг за мач между претендентите Пулев и Доминик Бризийл (19-1, 17 нокаута). Целта е двамата да се изправят на ринга в мач, който да определи задължителния претендент за IBF титлата на Джошуа.

Промоутърските агенции на двамата са получили възможността да се договорят за провеждане на мача, но не са стигнали до споразумение, поради което е насрочен и търгът. Той все пак ще бъде отменен, ако до 10 април двата лагера стигнат до споразумение.

Кубрат е под №2 в ранглистата на IBF, но номинацията на Бризийл, който е №6, е малко изненадваща, особено с оглед на факта, че той се би с Джошуа преди 2 години, когато допусна и единственото си поражение в кариерата – след нокаут в седмия рунд. В последните си два мача Бризийл победи Изуагбе Угоно и Ерик Молина, докато Кобрата е в серия от 5 победи след загубата от Владимир Кличко през 2014.

Извън сметките изглежда №3 на IBF Джарел Милър, но причината е, че най-вероятно той ще се бие с Джошуа в доброволна защита на шампиона през лятото.

Сега обаче за Джошуа предстои друг мач – тази събота срещу Джоузеф Паркър в Кардиф. Мачът е за обединение на цели четири световни титли при най-тежките, тъй като Паркър е шампион на WBO.