Кой e по-най: Атанасова най-заможна от русенските депутати, следва я Киряков

1
Глоба в размер на 1 милион лева

Поне това показват данните от имотните им декларации, публикувани на сайта на Сметната палата.

Заедно с половинката си Красимир, представителката на „тежката артилерия“ на ГЕРБ притежава апартаменти в Русе и София, вила в Щръклево, а съпругът е купил 10 дка трайни насаждения с 9 дка ниви в село Мечка. Двамата имат 3 автомобила – 2 „Фолксваген“-а и един „Мерцедес“, и трите закупени през 2006 г.

Атанасова разполага с близо 50 000 лв. налични и около 5000 лв. банков депозит. Съпругът й, който е стопроцентов собственик на две фирми, е обявил, че разполага с депозити малко над 150 хиляди лева, а синът им Владислав е депозирал 1200 евро. Имуществото им по декларирани цени на покупка на имоти и автомобили плюс пари възлиза на повече от 300 хиляди лева. Семейството не е декларирало задължения.

Олимпийският шампион Таню Киряков, който стана депутат от гражданската квота на „Коалиция за България” има къща с разгъната застроена площ 200 м² в Панчарево. Заедно със съпругата си притежават 3 коли – джип „Тойота“, лимузина „Мерцедес“ и кемпер „Фиат“, плюс  1 моторна лодка. Разполага с 10 000 лв. в брой, депозити, задължения няма. Не притежава ценни книжа или дялове в дружества. Грубата сметка показва обща стойност на имущество около 200  хиляди лева.

Колегата му от КБ Добрин Данев притежава апартамент в Русе. Автопаркът му включва две коли – „Лада“ и „Фолксваген“, както и трактор ЮМЗ. Притежава 61 декара ниви в Ивановска община. Данев е притежател на акции в две търговски дружества и на дялове в други две, които той е оценил на приблизително 185 000 лв. Не е декларирал налични пари или влогове, нито пък вземания или кредити.

Адвокат Екатерина Заякова, която е първи мандат депутат от „Коалиция за България” притежава апартамент в Русе, автомобил „Хюндай“, нива в Троян и лозе в Русе. Няма влогове или депозити, изплаща ипотечен кредит в размер на 10 800 евро.

В декларацията на областния лидер на ГЕРБ и народен представител за втори мандат Пламен Нунев не са отбелязани придобивки. Той е записал само 16 хиляди банков влог и 10 хиляди лева налични пари.

Колежката му Светлана Ангелова, която също за втори път е в парламента, има апартамент в Русе и наследствен дял от къща в Горна Оряховица. Тя е обявила пред сметната палата пари в размер на 50 хиляди лева в депозити и карти.

Ферихан Ахмедова от ДПС, която влезе в парламента за първи път, също има апартамент в Русе. За около 9 хиляди лева е купила гори и стопанска постройка във Ветовска община. Декларирала е автомобил, придобит преди около три години, 8 хиляди лева налични пари и 12 хиляди на влог в банката.

Въпреки че е „д-р по икономика“ Любомир Владимиров, който е втори мандат народен избраник от „Атака”, или е чист теоретик, или пък е твърде напреднал. Владимиров  е гол като пушка, живее на кредит. Няма нито движима, нито недвижима собственост, единственото, което е посочил в декларацията си, е че изплаща потребителски кредит за 20 хиляди евро.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук