Сагата „Бул. България“ пак се завъртя в „омагьосан кръг“

0

Ремонтът, който продължи няколко години, не е приет заради некачествено изпълнение на асфалтовото покритие. Вече няколко години Община и АПИ се въртят в омагьосан кръг. По думите на кмета Пламен Стоилов, причината е, че фирмата обяви фалит и няма кой да изпълни дадените предписания за ремонт, коментира кметът Пламен Стоилов.

В северната част на булеварда (от Дунав мост в посока Метро) вече има дупки, които са с дълбочина между 10 и 15 сантиметра и създават непосредствена опасност за тежки катастрофи. Заради създалата се ситуация от началото на годината до момента общинската администрация е изпратила две писма до ръководството на Агенция пътна инфраструктура. В тях се настоява предвид сериозността на проблема да се вземат „възможно най-подходящите действия”.

На запитване на „Русе нюз“ и ТВН в официален отговор от АПИ заявиха, че имат подписано споразумение с Община Русе за поддръжката на републиканските пътища и на негова база, кметът на града е длъжен да се погрижи за дупките.

„Да, имаме подписано такова споразумение, но не смятам, че поддръжката на настилката на булевард „България” е включено в него”, коментира Стоилов, който припомни, че обектът още е строеж и че няма документи за неговото стопанисване, тъй като липсват и акт 15 и акт 16. По думите на Стоилов АПИ са институцията, която трябва да направи необходимото ремонта на булеварда да приключи. Кметът бе категоричен, че ако в рамките на няколко седмици от АПИ не вземат мерки за запълване на дупките, общината ще направи това и в последствие ще търси от държавата вложените средства.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук