Коледната елха грейна в Русе

0

Тринайсетметровата коледна елха грейна тази вечер на централния площад в Русе. Светлините й бяха „запалени“ от кмета на града Пенчо Милков, който заедно с Дядо Коледа и поздрави всички, събрали се на площада.

Децата посрещнаха белобрадия старец, Снежанка и джуджетата, а празничната програма продължи с концерт на малките изпълнители от състави на Младежкия дом и на Общинския детски център за култура и изкуство.

В празничния концерт взеха участие Мажоретен състав „Екстрийм“ с ръководител Вероника Миланова, Вокална формация „Приста“ с ръководител Доротея Бальовска, Студио за поп и джаз пеене „Икономов“ към ОМД с ръководител Вили Икономов и детска вокална група „Слънце“ с ръководител Наталия Константинова, която е част от ОбДЦКИ.

„Пожелавам на всички  русенци да бъдат здрави, силни и горди, и през следващата година да направим много добри неща, с които да прочуем своя град“, каза кметът на Община Русе, преди да запали за първи път „дистанционно“ коледната елха. Той отправи и молба към русенските деца да направят нещо добро за човека до себе си. „Всички знаем, че Дядо Коледа носи подаръци, но истинските подаръци ги правите вие, децата, и за това възрастните трябва да сме ви благодарни всеки ден“, каза Пенчо Милков.

Изкуственото коледно дърво е с LED-осветление. Край елхата е изграден и коледен кът с обемни фигури, сред които е Дядо Коледа, шейна с две еленчета, Снежанка и огромен трон. Коледната украса в централната част на града включва ефектно осветление – тип „небе“, както и светеща сфера с височина три метра – тип „Топка за елха“. В непосредствена близост е и традиционният коледен базар. Той е разположен на площад „Света Троица“, където се намира и ледената пързалка.