Колко е важно да изградим качествен дренаж на къщата?

0

Когато ви предстои да направите външна канализационна система на вашия извънградски имот, трябва да помислите за предпазване от влага и подпочвени води. Добре изградената дренажна система, ще ви осигури спокойствие и комфорт без наличието на неприятния аварии. Услугата дренаж на къща се предоставя от компетентните ВИК фирми и представлява инсталиране на специални съоръжения, които ще предпазят основите от влагата. Това, освен че е важно за използването на водопреносната мрежа, има значение и за самата стабилност на сградата и нейното спокойно обитаване. Както добре знаете, влагата и водата могат да нанесат щети по конституцията на сградата и да я компрометират.

Защо е важно да се изгради дренаж на къщата?

Този метод е задължителен при строителството на къщи. Дренажната система извежда излишната влага и подпочвените води с помощта на различни тръби, канали и други конструкции. Много е важно да поръчате подобен проект на добра ВиК компания, защото водата е много опасна и може да разруши конструкцията на сградата. Няма да имате никакви притеснения, ако специалистите изготвят дренаж съобразен с особеностите на терена. Взима се под внимание почвата, дълбочината, наличието на подпочвени води и други детайли свързани със зоната където е строежът. Помислете внимателно, как да предпазите къщата от възможността да избие влага в приземните помещения или в основите.

Какви са етапите при направата на дренаж на къща?

Съществуват редица детайли, които трябва да се спазят при проектирането и изграждането на дренаж на къща. ВиК специалистите задължително взимат под внимание размера на дворното пространство, вида на почвата и различни други характеристики. Задължително е трамбоването преди да се започне с изграждането на цялостната система. Така ще се предотврати слягането на почвата, след като се монтират тръбите. Днес специалистите от Qmi.bg ще ви запознаят с последователността на изпълнение на дренаж:

  • първоначално е важно да се обследва теренът – трябва да се установи, има ли подпочвени води около къщата, какъв е наклонът и други фактори касаещи наличието на влага;
  • изготвяне на специфична схема – ВиК професионалистите ще подберат най-подходящия дренаж за вашата къща и ще пристъпят към неговото изграждане;
  • следващият етап е изкопаване на самите канали за тръбите – те трябва да са направени по начин който да отведе излишната вода и влага далеч от пределите на имота;
  • следва разполагането и на самите тръби – за да се осигури по-добро функциониране на дренажната система се използва чакъл, филтри и други качествени материали;
  • прави се тест – той е задължителен преди издаването на обекта;
  • заравняване на почвата – тръбите трябва да са напълно покрити и теренът около имота да е добре заравнен. В този вид ВиК фирмата ще ви издаде завършената система за дренаж.

Ако ви предстои да се занимавате с подобен проект, потърсете доказани професионалисти. Хората с опит, които имат повече реализирани проекти ще предоставят своите компетентни знания, за да се радвате на комфорт у дома. Вижте още по темата тук.

Кои са основните типове дренажни системи?

Преди да се пристъпи към изграждане на отводнителната система, е добре да имате повече информация за различните варианти. Нормално е да ги обсъдите със специалистите и да изберете най-подходящия във вашия случай. Те ще ви запознаят подробно с плюсовете и минусите и ще ви насочат към правилния за вас. Ето и няколко конкретни примера:

  • класически – тук се използва система от канали и тръби, които отвеждат излишната вода и влага далеч от имота;
  • подземен – при този метод тръбите са под земята близо до основата на сградата, защото целта е да предпази нейният фундамент;
  • френски – при този вид дренаж тръбите са перфорирани и са разположени под земята. Характерното тук е, че се покриват със специален материал гравий или дребни камъни.

Всеки вариант има своите положителни характеристики, но ВиК специалистите най-добре биха казали кой е удачният във вашия случай.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук