Как да изберем правилната слънцезащита за лятото?

0

Всеки с нетърпение чака настъпването на летния сезон когато дните са по-дълги, а времето е приятно и топло. Ще се наслаждавате много по-пълноценно на своята ваканция и на слънчевата топлина, ако сте избрали правилната за целта слънцезащита. Подобна козметика трябва да се използва целогодишно, но най-вече през лятото, когато и слънчевата радиация е доста по-силна. Съветваме ви да купувате кремове и лосиони с подходящ фактор за вашия фототип кожа само от аптеки. Именно там се предлагат дерматологично разработени продукти, които ще имат най-добър резултат и ще ви донесат търсения комфорт.

Защо е от значение да използваме добра слънцезащита?

Предпазването от вредните ултравиолетови лъчи трябва да бъде приоритет на всеки. Благодарение на козметични продукти предоставящи добра слънцезащита, ще се радвате на красота и здраве дълго време. Дерматолозите постоянно дават информация за това, колко е вредно да се излагате на слънце без да сте се намазали с подходящ лосион. За да насочат вниманието ви към добрата слънцезащита от Mirabel.bg ще споделят конкретни причини:

  • неприятното зачервяване и изгаряне на кожата – това са най-често срещаните симптоми на слънчево изгаряне. Епидермисът става червен, усещате опъване, възможно е да възникне възпаление. Качествената слънцезащита с достатъчно висок SPF фактор, ще предотврати подобен дискомфорт;
  • хубавите дерматологично тествани продукти с фактор предотвратяват преждевременното стареене – ултравиолетовите лъчи проникват дълбоко в кожата и разрушават колагена. Те са основната причина за появата на бръчки и пигментни петна. Употребата на хубави козметични продукти, ще ви помогне да забавите този процес;
  • подходящата слънцезащита предпазва от кожни заболявания – излагането на слънце без употребата на специална козметика, може да е предпоставка за развитие на опасни кожни заболявания;
  • бори се със свободните радикали – кожата ще бъде хидратирана, здрава и сияйна. Хубавите лосиони със слънцезащита притежават и съставки имащи положителен ефект върху вашата красота.

Козметичните продукти с подходяща SPF слънцезащита са много разнообразни. Могат да са под формата на крем, лосион, спрей, олио и други в зависимост от вашето предпочитание.

Как лесно да изберем подходящата слънцезащита?

Това, че сте решили да използвате подобна козметика, е похвално, но също така е от значение да изберете правилната. В противен случай няма да получите търсената защита и съответно ще имате проблеми със слънцето. Продуктите се разработват от дерматолози, направени са клинични проучвания и съставът им е гарантирано ефективен. Ще откриете лесно правилната козметика за вас, ако:

  • следите срока на годност – задължително проверявайте изписания върху опаковката срок на годност. Това е важно, понеже продукт с изтекъл срок може да не е толкова ефикасен;
  • прегледайте цифрата на защитния фактор – ако кожата ви е по-бяла и чувствителна, тогава е препоръчително да вземете козметика с SPF 50. Хората, които вече са придобили някакъв тен или по принцип са по-тъмни, могат да използват кремове с SPF 30;
  • заложете на хидратиращ продукт – слънчевите лъчи изсушават кожата, затова е добре кремът или лосионът, които ще купите, да предлагат необходимата хидратация. Благодарение на това си свойство ще овлажнят епидермиса и ще ви накарат да се чувствате по-комфортно;
  • купете козметика, която се нанася лесно – артикулите се предлагат под различна форма. Добре е да инвестирате в козметика, която е удобна за нанасяне според вашите критерии. Това могат да са кремове, лосиони, спрейове или олиа.

Възможностите в търговската мрежа днес са многобройни, но специалистите съветват да купувате винаги доказани марки, налични в аптеките.

Какво отличава продуктите за лице с SPF от останалите?

Най-излаганата на слънце част от вашето тяло е лицето. Това е причината да му обръщате и по-голямо внимание, когато пазарувате кремове със слънцезащита. Качествените кремове за лице със слънцезащита, могат да бъдат открити с различен SPF фактор. За разлика от продуктите за тяло, в тези за лице са вложени съставки, които могат да се борят и с други проблеми на кожата. Нормално е кремовете за лице да са съобразени с изисквания като чувствителност, сухота, алергични реакции и други.

Лесно ще изберете правилния крем за лице, ако се съобразите с вашите потребности. Хората с по-мазна кожа могат да се насочат към специалните флуиди, защото те са по-леки и не омазняват допълнително. Много от известните козметични марки предлагат и леко тонирани продукти. Те защитават от ултравиолетовите лъчи и в същото време са лек грим, който изравнява тена. Съществуват кремове за лице, които се борят с вече възникнали пигментни петна и ви предпазват от последващи. Вижте повече за онлайн аптеките тук.

Как да открием хубав крем за лице с фактор?

Ако искате да си купите хубава и качествена козметика за лице, специалистите препоръчват това да са продукти на доказаните марки. Дермокозметиката предлагана в съвременните аптеки, е най-добрият вариант за вашето лице. Продуктите са тествани от специалисти в лабораторни условия. Изискванията към съставките вложени в артикула са високи и клиента винаги остава доволен.

Щом избирате продукт за лице, непременно заложете на по-висок SPF фактор. Съобразете се с това дали вашата кожа е суха, мазна или чувствителна, за да се насочите към подходящия лосион, флуид или крем. Проверете дали козметиката има обозначение UVA и UVB, защото така ще сте предпазени от най-агресивните слънчеви лъчи.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук