Пет населени места в Русенско останаха без ток

0

Пет населени места в Русенско останаха временно без ток заради дъждовете през последните часове, съобщиха от областната управа.

Това са гр. Две могили, селата Тръстеник, Нисово, Просена и Мечка, като в Мечка поради авария се е наложило спирано на водоподаването. В момента има екипи на терен, като се очаква до час – два да се възстанови подаването на вода към домакинствата в селото.

На територията на областта няма поражения по инфраструктурата, няма и населени места без телекомуникации. Няма информация за пострадали хора.

По данни на Хидрометеорологичната станция за последните 24 часа са паднали между 18 и 25 литра дъжд на квадратен метър. В района на Две могили и Горно Абланово количеството дъжд е стигнало 35 литра на квадратен метър, което е близо половината от месечната норма. На места дъждът е бил придружен със силна и продължителна гръмотевична буря и шквал /вятър с променлива скорост/. За днес също за територията на област Русе е обявен жълт код за опасност от интензивни валежи и гръмотевични бури. Евентуални бури се очакват в следобедните часове. Има опасност и от градушки. Времето се очаква да се стабилизира в петък.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук