Колко време след Великден могат да се консумират боядисаните яйца?

0

Унесени в красивите шарки, които придаваме на великденските си яйца, забравяме, че после дълго време ще трябва да ги ядем. Колко време след Великден обаче е безопасно да се консумират?

Повечето хора искат шарените яйца да се виждат в красива купа на масата. Но това не е препоръчително, ако смятате да ги ядете. Ако искате да си спестите стомашно разстройство, дръжте великденските яйца в хладилника. Дори съветът е да се държат не на вратата, а вътре в хладилника. Така, ако яйцата са твърдо сварени, могат спокойно да бъдат консумирани в продължение на седмица.

Какво да правим, ако яйцата се повече? Идея, за да изразходите по-бързо яйцата пък е да ги ползвате в салата с майонеза. Нарежете яйцата, стрък зелен лук и чесън, майонеза, подправете със сол, червен и черен пипер, самардала (ако имате от вълшебната старозагорска подправка) и хапвайте с удоволствие. А има и поне още сто вариации на яйчени салати, затова имате широко поле за изява.

В едно кокоше яйце се съдържат всички вещества, които са необходими за изграждане на нов организъм. Яйцето се смята за пълноценен източник на протеин, тоест съдържа всички необходими аминокиселини, които човешкото тяло не може да синтезира само.

Свареното кокоше яйце съдържа около 12 г протеин и значителни количества от витамините А, D, и Е. А относно отричания доскоро жълтък, до момента няма обосновани научни изследвания, доказващи, че нивата на холестерол в яйцата са нездравословни.

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук