Компенсация: Ще получаваме ваучери за 1000 лв. за гориво и транспорт

5

Ще получаваме годишно ваучери на стойност 1000 лв. за гориво и транспорт като мярка срещу високите цени на горивата и транспорта.

Това решиха депутатите, приемайки с пълно единодушие на второ четене законопроекта, внесен от ГЕРБ-СДС. Ако домакинствата нямат автомобил, ваучерите могат да бъдат използвани и за друг вид транспорт – градски и междуградски. Дали ще се ползват за гориво, или превозни документи – всеки ще решава сам. Право на такива ваучери ще имат хората с доход под  максималния осигурителния праг за страната, който в момента той е 3 400 лева.

Критериите, по които ще се получават ваучерите, предстои да бъдат определени. След обнародване на закона, Министерският съвет ще има 1 месец да изработи наредба за условията.

Средствата ще идват след облагане на свръхпечалбата на дружествата, които преработват суров нефт от руски произход от България. Те трябва да правят вноски, които ще влизат във Фонда за енергийна сигурност. Те ще се в размер на 70% от разликата между цената на Брент-а и на уралския нефт.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

5 КОМЕНТАРИ

  1. Какво точно искахте да кажете с тези70процента или ще помагате нещо не разбрах първо ще дадете по 1000лв но ще почакаме първо да обложите печалбата

  2. И който е със 3800 лв.год.доход не отговаря на изискванията защото е богат.

  3. 3400 лв са 283 на месец. И кой е този, дето има такъв нисък месечен доход и ще кара кола?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук