Конкурс „ЛЮБОВ… КАТО СИЛА, ВИНО… КАТО СЛАБОСТ“ обяви библиотеката на РУ

0

Университетската библиотека при Русенски университет „Ангел Кънчев“ обявява конкурс за поезия/проза на тема „Любов… като сила, вино… като слабост“.

Конкурсът е отворен за всички, които обичат да изразяват емоциите си чрез слово.  Най-добрите произведения ще бъдат наградени на специална церемония на 1 март 2023 г. Инициативата се провежда за втора година и е под егидата на ректора на Русенския университет – акад. дтн Христо Белоев.

Участниците ще бъдат разделени в две възрастови групи: 1-ва група – до 25 години,  2-ра група – над 25 години. Всеки кандидат може да се включи с една творба в прозаична форма и с до 3 лирически.

Срокът за кандидатстване е до 19 февруари 2023 г. на e-mail: vivanova@uni-ruse.bg, или на място в библиотеката, Централен корпус, кабинет 1.440.

Оценяването ще бъде извършено от експертна комисия по три критерия:

1) креативност; 2) авторски принос; 3) езикова и стилистична култура.

Обемът на творбите не трябва да надвишава 3 машинописни страници, формат А4. Важно условие е кандидатурите да не са публикувани до този момент в печатни и електронни издания (включително в социалните мрежи) и да не са давани за печат. Молим за конкурса да не бъдат подавани материали, изпращани вече за оценяване на миналогодишното ни литературно предизвикателство. Необходимо е кандидатурите да съдържат информация за автора: имена; възраст; e-mail; телефон за контакт; месторабота/учащ.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук