Контрабандна стока за над 250 000 лв. задържаха на Дунав мост

0

Големи количества нелегални парфюми и други контрабандни артикули задържаха на ГКПП „Дунав мост“ край Русе служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при областната дирекция на МВР.

В хода на акцията е извършена проверка на пътнически автобус „Мерцедес“, движещ се по направление Република Турция – Република Румъния. Той е спрян в района на ГКПП-Дунав мост и при последвалите съвместни действия със служители на Агенция „Митници“ в багажното отделение на превозното средство са открити различни артикули /маратонки и дрехи/, носещи името и белезите на известни търговски марки /“Adidas“, „NIke“, „The North Face“, „Dolce&Gabana“, „KARL”, “Philip Plein”, “Polo”/. В специално пригодено за тайник помещение, зад резервоара на автобуса, са установени още и 86 кашона с парфюми на известни търговски марки. Констатирано е, че стоките са без нужните документи за произход, без съгласието на притежателите на изключителното право върху търговските марки за клас 25 по МКСУ /международна класификация на стоките и услугите/ и без правно основание. Иззети са общо 700 броя парфюми и 1600 броя текстилни артикули от румънски гражданин на 53 години.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на ОДМВР-Русе, за престъпление  по чл. 172б, ал. 1 от НК.

Според първоначалните данни на маркопритежателите, с деянието е нанесена вреда на обща стойност над 250 000 лв. Предстои установяване на точната стойност на пропуснатите печалби на притежателите на изключителните права на марките.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук