Коронавирусът покоси двама от обитателите на дом „Възраждане“

0
692

Двама от обитателите на дом „Възраждане“, с доказано заразяване с корона вирус, са починали, съобщиха от Областния оперативен щаб.

От щаба уточняват, че покосените от вируса са мъже, на възраст 79 и 87 години. И двамата са били с положителен PCR тест за коронавирус и са били хоспитализирани съответно в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания  „Д-р Димитър Граматиков – Русе“ и в Университетска болница „Канев“.

Така общо смъртните случаи на хора с коронавирусна инфекция от област Русе станаха дванайсет, като седем от тях са от дома за стари хора „Възраждане“.

Припомняме, че по-рано през деня от Областния щаб информираха за първи излекуван сред обитателите на социалното заведение -. 82-годишна жена

Областният оперативен щаб и Регионалната здравна инспекция ежедневно следят ситуацията с разпространението на COVID-19 в областта, а медицинският персонал на двете университетски болници „Канев“ и „Медика Русе“, както и на Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания  „Д-р Димитър Граматиков – Русе“ полагат всички необходими грижи за хоспитализираните пациенти.