Кубрат Пурев загуби от Чисора с 2:1 съдийски гласа (видео)

0

Двамата боксьори в тежка категория изиграха мач на много високо ниво с размяна на много на брой удари и определено задоволиха зрители по трибуните. Двамата боксьори предложиха високо темпо от самото начало докрай и не спряха да опитват нокаутиращи удари и тежки размени. Ударите на Чисора бяха по-малко от тези на Кобрата, но по-мощни и по-добре насочени.

Двамата боксьори си размениха по няколко рунда, а двубоят започна да става много интересен след петия. В шестата част Чисора пласира няколко точни удара и в седмия отвори аркада над лявото око на Пулев.

Това не спря българина, който контрира с тежък удар с дясната ръка в осмия рунд и продължи със серия от ляв и десен, изпратили Чисора на въжетата. Британецът обаче издържа до гонга и се добра до девети рунд, в който изпрати три много тежки удара в главата на Пулев.

В десетия рунд Чисора отвори още една аркада на Пулев – този път над дясното око, а в 11-ия българинът натисна британеца в ъгъла и му нанесе няколко тежки удара. Така той скъси дистанцията до фаворита на съдиите за момента, но крайният резултат зависеше изцяло от последния рунд.След поражението Кубрат Пулев до голяма степен загуби шансовете си да атакува за трети път световната титла в тежка категория. Кобрата остава с 29 победи и 3 загуби на професионалния ринг.

Преди 6 години Кобрата надделя над този съперник също с 2-1 съдийски гласа, макар тогава да бе доста по-убедителен в превъзходството си на ринга. Сега решението на официалните лица не изглежда като грабеж в полза на домашния боксьор, защото дуелът бе равностоен и много атрактивен и ритмичен.

Така амбициите на Кобрата да атакува за трети път световната титла вероятно ще претърпят провал след това поражение, но пък показаното от него на ринга загатна, че все още е част от елита. Той получи тежки попадения и имаше аркади над двете очи, които в отделни моменти го възпрепятстваха, но той не спря да се стреми към завършващата комбинация.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук