„Кучето, което…“ открива сезона на Кукления театър в Русе

0

Със спектакъла „Кучето, което…“ по обичания детски автор Джани Родари Кукленият театър в Русе ще открие новия театрален сезон.

Представленията ще се играят в неделя, 10 септември, от 11:00 и 12:30 часа. Спектакълът е режисьорски дебют на Деница Дончева, композитор е Станимир Иванов, а сценографията и куклите са на Георги и Таня Пасеви. Участват актьорите Васил Маринов, Радинела Тотева, Христина Стоянова, Кремена Станева и Мартин Маринов. Представлението е подходящо за деца над 3 години и е с продължителност от 40 минути.

Официалният старт на е дни след завръщането на куклениците от участие в юбилейното 25-то издание на Международен куклено-театрален фестивал „Двама са малко – трима са много“, който се проведе в Пловдив от 01 до 06 септември 2023 г.

На престижният форум, за ролята си на Лисицата в представлението, актрисата Христина Стоянова взе специалната награда на журито за ярко актьорско присъствие, а през март тази година, беше номинирана и за Наградата „Сивина“, която се присъжда за актьорски дебют в кукленото изкуство.

Това е един от трите престижни международни фестивали, в които спектакълът беше селектиран за участие през тази година. Отминалият фестивал „Дни на куклите“ в Бургас през август и предстоящият 22-ри Международен фестивал на театрите за деца в Баня Лука, Босна и Херцеговина през октомври.

Програма на Куклен театър Русе за месец септември 2023 г. включва още спектаклите „Червената шапчица“ по Шарл Перо на 17.09. и „Приказка за Боби и шайка микроби“ от Валентин Владимиров – Валяка на 24.09. Билети за всички представления могат да бъдат закупени онлайн през сайта на театъра www.puppetruse.com или от касата на ул. Княжеска 9.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук