Куп жалби срещу системата за прием в детските градини

3

Недоволни майки и бащи на малчугани изразяват масово недоумението си от факта, че няма никакво значение дали живеят близо до градина или не. По думите им майките и бащите ще навъртат излишно много километри из града за да закарат децата си в забавачка в друг квартал или на другия край на града, където за тях се е намерило място. Според хората също не е редно да се взима предвид това дали родителите са платили дължимото към местната хазна. Освен това с утвърдените критерии се защитавал интереса на малка група хора.

След получените множество жалби, кметът Пламен Стоилов е разпоредил проверка по всеки от случаите и е поискал индивидуално решение за всяко дете. Градоначалникът каза още, че самият той и неговата администрация са „за“ в критериите да бъде включен „местоживеене”. През тази година също искали този критерий да присъства, но при гласуването в Общинския съвет един единствен глас не достигнал, за да бъде утвърден. През следващата година Стоилов щял да иска промяна на критериите и включване на „местоживеене”.

След първото класиране в градините има свободни около 150 места. В момента тече записване за второ класиране, а родителите настояват да не им се налага да карат децата си на 20 километра от домовете им всеки ден.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа

3 КОМЕНТАРИ

  1. Всички ли сте много богати или обичате да ви тъпчат???
    Тия таксита да не са безплатни, времето, и нервите сутрин и без това са си много. Има ли мислещи хора в държавата или остан само добитъка?

  2. Както вигаги „гениално“ изказване на SHERIFA. Ти си качи твоето дете на такси

  3. Винаги може да НЕ ги карат!? Викат такси или се уговарят с квартален/сериозен шофьор и той ги кара ежедневно, к’ъв е проблема? Имат му контактите, всичко. То мега сложно.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук