Купи, медали и грамоти от „Танцова въртележка“ за танцьорите от НУИ

0
133
Купи, медали и грамоти

С множество купи, медали и грамоти се завърнаха от Втория национален конкурс „Танцова въртележка“ в Горна Оряховица балерините и балетистите от Националното училище по изкуствата „Проф. В. Стоянов“ в Русе.

В оспорваната надпревара участие взеха над 900 деца от цялата страна. Конкурсната програма включваше четири възрастови категории в стиловете „Класически балет“, „Съвременни танци“ и „Характерни танци“.

Двете първи места бяха присъдени на русенските ученици в категорията „Класически танц“, трета възрастова група, за танците „Ноктюрно“ и „Музикален момент“. Първо място получи и дуетът на Ера Георгиева и Даная Георгиева.

Втори места бяха дадени за соловите изпълнения на Ива Петрова, Алена Герджикова и Ера Георгиева. Второ място завоюва и дуетът на Юлияна Сярова и Елисавета Костадинова с танца „Нежност“. С втори места бяха отличени танците „Валс“ в категория „Класически танц“ и „Клоуни“ в категорията „Съвременни танци“.

Трети места получиха соловото изпълнение на Алена Герджикова, дуета на Алена Герджикова и Ива Петрова, както и танците „Полка“ (категория „Класически танц“, формация), „Тарантела“ ( категория „Характерни танци“, група), „Sugar“ и „Котки“ (категория „Съвременни танци“, група и формация).

С медали за трето място се окичиха и участниците в танца „Валс“ (формация), „Чарлстон“ и „Нито ти, нито аз“ (групи).

Поощрителни награди бяха присъдени на Виктория Георгиева, Калина Колева и Юлияна Сярова. Хореографът на учениците д-р Деница Анчева бе отличена с грамота за отлична работа с деца в областта на танцовото изкуство.