Купуват ли пациентите медикаменти от онлайн аптека

0

Повече от 55 % от българите са склонни да купуват лекарства с или без рецепта от онлайн аптека. Причините за това не са малко, но е факт, че фармацевтичния бранш просперира и очевидно сектора се повлиява достатъчно добре от новите технологии. Специалисти са на мнение, че лекарствения пазар у нас, а и по света е най-слабо засегнат от кризата и икономическите катаклизми, които тресат света. А това също се счита за показател, който е в състояние да подпомогне сектора да се развива в различни насоки, включително виртуално представителство и разпространение чер най-удобния към момента способ – онлайн пазаруването.

Всичко ли може да бъде закупено онлайн

Всяко едно удобство, което е характерно за онлайн пазаруването се отнася и до използването на аптека с присъствие в Интернет пространството. Пациентите имат достъп до огромен избор лечебни продукти, козметика и всякакъв вид други помощни средства, които са свързани със здравето.

От масово използвани лекарства, които има във всяка домашна аптека до апарати за кръвно налягани и много други са достъпни и желаещите могат да се сдобият с тях буквално с един клик. Но при онлайн аптеките има строги правила за продажби. Въпреки, че много европейски държави вече могат да бъдат закупени медикаменти по лекарско предписание с рецепта то у нас все още този модел не е приет. Над 65 % от анкетираните клиенти са склонни д се възползват от тази опция, ако бъде разрешена, тъй като по този начин хора от малки населени места, в които достъпа да лечебни средства, които не са толкова масови ще бъде много по-бърз и удобен.

А очакванията за въвеждането на електронната рецепта би била важна крачка за това дори специфични лекарства с рецепта да могат да бъдат закупувани от онлайн аптека. Това би улеснило пациенти, които:

 • Не разполагат с физическата възможност да посещават периодично аптеки, в които се предлагат такива медикаменти;
 • Търсят оптимално изгодна цена;
 • Предпочитат доставка до дома, поради естеството на заболяването, което лекуват.

Определящо е да подчертаем, че когато с касае за търговия с медикаменти и лекарствени препарати виртуалния достъп на клиентите до тях на практика съкращава и времето за търсене на конкретен продукт, тъй като не всяка физическа аптека разполага с наличности.

От значение ли е на коя дигитална аптека ще се доверите

За разлика от други страни като Турция например, където цените на лекарствата са фиксирани от държавата то у нас пазарната икономика диктува правилата с ценообразуването по съвсем друг способ. Именно поради това, че офертите са изключително разнообразни пациентите са склонни да обикалят фармацевтичните обекти с цел да открият най-изгодната за тях цена.

Благодарение на онлайн търговията реално имате възможност да спестите доста време, тъй като получавате шанса много бързо да сравните офертите в различните виртуални обекти на търсения от вас медикамент.

Избирането на онлайн платформа, от която да бъдат поръчани козметични продукти, лечебни препарати и други се фокусира върху:

  • Изгодните цени на онлайн обекта;
  • Огромен асортимент от продукти без лекарско предписание;
  • Опит в сферата на търговията с медикаменти;
  • Гъвкави условия за доставка;
  • Периодични промо оферти и други.

Савата виртуална търговия, която осъществяват аптеките е идентична с всеки друг дигитален обект. Но в случая е важно да се вземе под внимание това дали аптеката е в регистъра на лицата, които могат да извършват такъв вид дейност съобразно нормативната уредба на Изпълнителна агенция по лекарствата.

Удобствата на доставката до дома

Платформите за търговия с медикаменти безспорно са прекрасна алтернатива за хора, които не разполагат с достъп до физически обект да се възползват от качествени лекарства, с които да проведат своето лечение. Доставката до дома чрез куриер осигурява на пациента много удобства, споделят от Медия Фрийдом

Грижата за здравето е особено важна и понякога бързата реакция се оказва правилния път за овладяване на заболяването. Именно разширяването на потребителската култура и възможността за бърз достъп до медикаменти, които могат да бъдат поръчани онлайн са доказателство за увеличаващия се интерес към много по-изгодните и достъпни условия за придобиване на фармацевтични продукти.

 

 

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук