Квалификациите за Мондиал 2018 – по Нова

0
35
Квалификациите за Мондиал 2018

Това съобщиха от Нова Броудкастинг Груп. Двубоите, които ще продължат до ноември 2017 г., ще се излъчват по DIEMA и каналитe, част от DIEMA EXTRA – DIEMA SPORT и DIEMA SPORT.

Най-голям интерес в предстоящите световни квалификации предизвиква група „А“, в която е и българският национален отбор. Съперници на „лъвовете“ в очерталата се като една от най-трудните групи са амбицираният за ново начало отбор на Холандия, финалистът от ЕВРО 2016 Франция, традиционно неудобния за България състав на Швеция, Беларус и Люксембург.

Освен директното излъчване на мачовете на съперниците на българския национален отбор, студийната програма в деня на срещите ще предложи на зрителите най-интересните моменти от всички двубои и анализ на представянето на отборите.

През 2018 г. Русия ще бъде домакин на Световно първенство за първи път в историята на шампионата. Останалите 52 страни, членове на УЕФА, стартират надпревара за 13 места, които Старият континент ще получи. За първи път сред претендентите ще са и Гибралтар и Косово, които ще направят своя дебют в надпревара за Световно първенство.

Отборите са разделени в 9 групи, като седем от тях са с 6 състава, а две – с 5. Победителите от всяка група се класират директно за финалите на турнира през лятото на 2018 г. Осемте най-добре представили се втори отбори ще играят плейофи, след които четири от тях също ще получат място сред най-добрите състави в света.

В Група „B“ е европейският шампион Португалия, който ще има за най-сериозни съперници Швейцария и Унгария. Германия ще разчита на традиционно силното си представяне срещу Чехия и Северна Ирландия в група „C“. Дербито на Острова между Англия и Шотландия ще е в група „F“, а група „G“ ще ни предложи титанична квалификационна битка между Испания и Италия.

В първия квалификационен ден, 4-ти септември, DIEMA SPORT ще предложи на зрителите двубоите между Словакия и Англия от 19:00 ч. и Норвегия и Германия от 21:45 ч.

Програмата на DIEMA SPORT и DIEMA SPORT 2 за периода 4-6 септември:

Неделя, 4 септември:

19:00 Словакия – Англия, DIEMA SPORT

21:45 Норвегия – Германия, DIEMA SPORT

Понеделник, 5 септември:

19:00 Грузия – Австрия, DIEMA SPORT 2

21:45 Хърватия – Турция, DIEMA SPORT 2

21:45 Израел – Италия, DIEMA SPORT

Вторник, 6 септември:

21:45 Беларус – Франция, DIEMA

21:45 Швеция – Холандия, DIEMA SPORT

21:45 Швейцария – Португалия, DIEMA SPORT 2