Дариха млад математик със знаме с герба на Русе

0
68
Знаме с герба

Ученикът от СУ „Христо Ботев“ е сред българчетата, прославили страната ни на математическо състезание в Сингапур, на което завоюваха 7 златни, 2 сребърни и 2 бронзови медала.

Младият притежател на златен медал има зад гърба си много отличия и спечелени състезания, като талантът му е бил забелязан още в първи клас. Участието му в Сингапур бе първата му изява в международно състезание. Давид сподели, че съревнованието не е било лесно – трябвало е да се решат 25 задачи само за 30 минути, но въпреки това се е справил отлично. Момчето се похвали и с публикувана задача в учебниците по математика, съставена изцяло от него.

По време на разговора с кмета малкият талант разкри, че през годината се отдава на почивка само десет дни, а през останалото време решава по две теми дневно. Обича да спортува – през седмицата кара колело, а събота и неделя ходи на тенис с баща си, кара ски през зимата.

„Гордея се с теб, пожелавам ти да бъдеш успешен във всичко. Важно е да бъдеш отличник в живота. Радвам се, че има такива талантливи деца като теб, които да бъдат мотивирани и обичат града си. Те са наш приоритет и стимул да вървим напред“, каза градоначалникът. Стоилов се ангажира да подкрепи детето при бъдещите му изяви