Квасиха мляко и точиха баници по „Александровска“

0

Това стана в рамките на дните на отворените врати и изложение на производители на биопродукти по ул. „Александровска“.

На специализираните щандове минувачите можеха не само да опитат натурално произведено овче, козе и биволско мляко и сирене, традиционна българска лютеница, капански гюзлеми, десетки видове мед  и още вкусотии, но и да научат различните методи на квасене на млякото, на замесване на тесто за пити, точене на кори за баница.

Целта на инициативата е не само да популяризира натуралните хранителни продукти, като българското кисело мляко, а и да се покаже, че в България има добри практики в биопроизводството.

Производителите на биопродукти споделиха, че са много затруднени с разпространението на своето производство, защото българите не проявяват голям интерес. Те коментираха още, че за да е сигурен един потребител, че купува истински биопродукт, а не фалшификат, на етикета трябва да има европейския отличителен знак за биопроизводство. Истински парадокс разказа един от организаторите на събитието Петър Киров. Той произвежда биопродукти, но от чужбина му откупуват цялото производство, пакетират го и отново го връщат в България за продажба, но на двойна цена за българския потребител. Според него големите търговски компании трябва да обръщат по-голямо внимание на българските производители.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук