Л. Павлова: Русе хубавее, връща старата си слава

1
3565

l_pavlova-aleksandrovska66Това каза при посещението си в Русе министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова. Заедно с кмета Пламен Стоилов тя откри официално обновената централна градска част на Русе в участъка от ул. „Александровска“ до пл. „Батенберг“.

l_pavlova-batenberg78Министър Павлова разгледа основно реновираната връзка между новия и стария център на Русе е пожела на жителите и гостите на града да ползват новата придобивка със здраве, но и да я пазят от посегателства. Пред присъстващите тя подчерта, че екипът на община Русе е изградил сериозен капацитет в работата по европейски програми, благодарение на който ще може да се усвояват средства и по новата оперативна програма „Региони в растеж“, и изрази надежда, че отпуснатите по нея на Община Русе 56 млв.лв. ще спомогнат тя да стане още по-привлекателна – и като туристическа дестинация, и като икономически център на региона.

l_pavlova-menche99„Сред приоритетите в новия програмен период е довършване модернизацията на централната градската среда и отварянето й към пристанището. Русе трябва да продължава да разцъфва, защото русенци го заслужават“, каза още министър Павлова.

 

1 коментар