„Топлофикация – Русе” въвежда „твърди“ цени

1
4038
Част от Русе

Това съобщи изпълнителният директор на топлофикационното дружество Севдалин Желев. За 1куб.м. топла вода абонатите ще плащат 8лв; за 2.- по 6лв на кубик; за 3 – общо 15 лева. От там нататък потребената топла вода ще бъде безплатна за абонатите.

tec_ruse-sevdalin_jelev76За топлинната енергия пък се въвежда пределна цена от 1.50 лв./м² жилищна площ. Така, според инж. Желев, отоплението на жилище от 60 м² през най-студените месеци ще излиза около 90 лв. месечно.

Според ръководството на дружеството, по този начин повече руснеци ще бъдат изкушени да се присъединят към топлопреносната мрежа. Целта е дружеството да печели от по-големия обем продадена стока, а не от по-високи цени.

Все още няма отговор обаче дали при тази форма няма да има абонати, които да се върнат към старата, от времето на соц-а формула на потребление – радиаторите „на макс“, а прозорците – разтворени. И дали няма да се стигне до разхищение на ресурс. От дружеството разчитат и на порасналото съзнание и чувство за потребление според нуждите на абонатите.

1 коментар

  1. Още от сега отварям крановете докрай, да не им се повредят пружините.