Л. Владимиров: Споменът за „Верахим“ е още пресен, подкрепяме Мартен

19
2531

Това каза пред журналисти в Русе народният представител от „Атака“ Любомир Владимиров.

„Все още споменът от „Верахим“ е твърде пресен и това ни задължава да подходим много сериозно към подобен тип производства“, подчерта Владимиров и допълни, че от тази гледна точка е подготвил и още в понеделник ще внесе в парламента питания към министрите на околната среда и здравеопазване относно това, има ли и в каква степен опасност за живеещите и за природата в района от евентуалното разширение на производството на фирмата.

Освен това депутатът иска за му бъде даден отговор и на въпроса какви замърсявания и в каква степен се генерират при производството на продуктите на фирмата. Има съмнения, че при изготвянето на предварителните оценки са използвани стари софтуерни продукти, които не отчитат в пълна степен въздействието върху околната среда, аргументира се депутатът.

Владимиров каза още, че ще внесе сигнал и до главния прокурор с наставане да бъде разследвано поведението на държавните служители, дали съответните разрешения, както и дали не е искано разрешение за едно производство, а да е получена „зелена линия“ за друго.

 

19 КОМЕНТАРИ

 1. Откачалки… Ама ако беше Руско производство щяхте да протестирате и уран да се обработва там нали? Темерути.

 2. Zashto spuvate i malkoto reshili se da investirat v bulgariq predpriema4i??? Samo i edinstveno da se napravite na mnogo zagrijeni. Kvo mislite si 4e nqkoi 6te se izluje da glasuva za vas li? Provodnici na ruski interesi bulgariq nqma nujda!

 3. Атака друго освен да се опитват да прецакват положителни неща не правят. Някой сеща ли се за каквото и да било което Атака са направили за България? Аз не.

 4. НЕуважаеми гербери и реформатори, защитаващи капитализма и отлявлени русофоби и българофоби!
  Вашето време свършва и идва управлението на народа!
  Лайте , колкото искате по Атака, но те единствени ви казват нещата в очите!
  Виждате, че няма да си траят, а ще защитят жителите на Русе и Мартен!
  СТИГА ОБГАЗЯВАНЕ! СТИГА ФИРМИТЕ ДА ИЗТРЕБВАТ БАВНО ГРАЖДАНИТЕ И ПРОДУКЦИЯТА ИМ!

 5. Тия палячовци почнаха с предизборните агитации. за 3 години някой чу ли нещо да са направили атака? Надали, щото само по избори се сещат да се опитват да изглеждат все едно мислят за народа.

 6. Боже, като си помисля че преди години гласувах за тия простаци веднъж… срам срам… Никога повече… Напълно компроментирана партия… чак и се опитват да се изкарат големите патриоти… боклуци..

 7. Боже, като си помисля че преди години гласувах за тия простаци веднъж… срам срам… Никога повече… Напълно компроментирана партия… чак и се опитват да се изкарат големите патриоти… боклуци..

 8. Siske сласувай си за месията дето ни окраде държавата , а ти работиш за жълти стотинки!

  АТАКА ПОБЕДА! ВЪН КАПИТАЛИСТИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ!
  НОРМАЛНИ УСЛОВИЯ ЗА ЖИВОТ В МАРТЕН И РУСЕ!

 9. Поне веднъж загърбете политическите си различия и помислете за бъдещето на Русе!В тази ситуация ПП “Атака” и в частност доц.Владимиров са единствените,които вземат позиция по въпроса трезвомислещо и са заинтересувани за бъдещето на децата ни!Нима здравето ни,здравето на децата ни са по-маловажни от това някои хора ( монополисти под прикритие..) да си пълнят гущите?! Престанете да мислите като овце и поне за малко се позамислете за последствията от решенията си! Изумен съм как е възможно да има хора ,които подкрепят едно самоунищожение -визирам евентуалното разширение на завода.Прав е Г-н Владимиров като асоциира случая с този на “Верахим” – за тези,които не знаят или им е къса паметта-напишете Верахим и вижте малко факти – “„Верахим“ е завод в Гюргево, Румъния, открит през есента на 1981 г.

  Започва да замърсява въздуха в района на Русе с хлор, тетрахлорметан, перхлоретилен, епихлорхидрин и други опасни за човешкото здраве и живот компоненти. Пределно допустимите за организма концентрации на хлор и хлорни продукти са превишавани до 10 – 12 пъти, а на минерални киселини – до 24 пъти. Всичко това води до увеличаване на болните в града 18 пъти повече от преди това. Смъртността при русенските деца е 2 пъти по-висока от средната за България, нараства броят на родените с недъзи.”……!!!
  Русенци,не позволявайте историята да се повтори!

 10. Дори и от АтаКА не си вярват че ще спечелят каквото и да е ама да си кажат… Може би отзад напред имате по- големи шансове. Толкова много ненормалници на едно място рядко се срещат.

 11. Айде ся говори за неща от преди 40 години.. Много неща са се променили от тогава, ана вие си стоите със старите комунистически разбирания за всичко и хабер си нямате от нищи..

 12. В тоя живот за малко неща съм сигурна, но едно от тях е че Атака НИКОГА няма да е на власт в България. Сбирщина от психично болни русофили комунисти с големи претенции и нулева култура.

 13. Докато джудженцето нашия кмет обикаля из фирмички да се снима и пренарежда плочките в центъра на града вече за осемнадесети път… има някой,който го е грижа какво се случва в града ни!Някой друг от месеци насам е подел активно предизборната си кампания и това далеч не е ПП “Атака” -погледнете кой ежедневно е истипосан на снимки в информационните сайтове и във вестниците на града и после говорете голословни празноглави кукли на конци изливащи омразата си във формата на коментари служейки на “дявола”!
  Хората (вашите родители,баби и дядовци) преди години излязоха по улиците,за да протестират срещу отравянето на Русенци,срещу смрадта и дори и смъртта, а ние сега пак ще позволим това да се случи.
  Някой май пак си е платил на някого,за да се разпишат документчетатаааа….
  СЪБУДИ СЕ НАРОДЕ!
  До кога ще позволяваме да продължава всичко това?!
  Адмирации на тези,които се “опълчват” над задкулисните игри и шуробаджанащината!И ние искаме проверки и прозрачност, Атака! Искам децата и някой ден внуците ми да живеят и растат здрави!

 14. дайте да видим тровят ли ни!нека ако не е така да се успокоят русенци.искаме прозрачност и отговори.нека ако всичко е в нормата и е законно да се покаже на гражданите.не става да си говорим празни приказки а някои хора да злоупотребяват с позиците и властта си.браво Атака!продължавайте да мислите за града ни Владимиров, ние сме с вас!

 15. Никога вече ГЕРБ-ерасти на власт! Стига мутри, милиционери, ВКР-та, лекета и други мекерета в управлението на Родината и града ни!

 16. Ненормалниците от атака си говорят само празни приказки. Нито имат резултати от изследвания нито нищо ама веднага скачат против всяка нова инвестиция. Абсолютни идиоти сте честно… Тотално забили типове.

 17. Вървете да се гръмнете всичките или емигрирайте най-накрая в ваща майна Русия.