Липса на документация бави електронния регистър на асансьорите

0
875
Даниела Везиева - инвеститори

Това каза в Русе зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева. По думите й, намирането на документацията в собствениците било „огромен проблем“. Това е и по-трудният процес при изготвянето на регистъра – въвеждането на самите данни, защото има много места, в които въобще няма информация кога е закупено самото съоръжение, преди колко години и т.н.“, каза Везиева.

Очаква се все пак електронният регистър да заработи през октомври, като през лятото ще се направят тестове. В него ще фигурира информация кога е закупено съоръжението и чия собственост е.

Везиева отрече служители на Агенцията за технически надзор да са замесени при появилите се сигнали за вземане на пари за проверка на асансьорите. “ Процедурата е такава – председателят на държавната агенция издава заповед за това да се извършват превантивни, или нарочни, или каквито и да е тип проверки, за което никой от тези, които са проверявани, не заплаща каквото и да е. Това не е услуга, която е определена с такси. Все пак е контролна функция, няма как да бъде платена“, бе категорична зам.-министърът на икономиката.